Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
08-11-2021, 10:59 AM   #1
New Member




Join Date: Aug 2021
Posts: 4
K1 wifi not working

It seems the wi-fi on my k1 does not function. When i turn it on via the function button it flashes on for a 1/2 a second and shuts off, same if enabled through the menu settings. Could it be my firmware?

08-11-2021, 03:48 PM   #2
Moderator
Site Supporter
Loyal Site Supporter
MarkJerling's Avatar

Join Date: May 2012
Location: Wairarapa, New Zealand
Photos: Gallery | Albums
Posts: 19,316
Hi and welcome.

Please try the following:
1. Set the camera to Green mode or Program mode.
2. Turn Wifi on using the top dial and 3rd control wheel.
3. Go in the menu to "Wifi" (tools menu 2) and check if it is on.
4. Use the right controller and go into the Wifi settings.
5. Go to Wifi settings / Action mode and try to toggle on and off there.
6. Toggle down to Wifi settings / Reset settings and reset the wifi settings to default.

Let me know how you get on please.

Regards,
Mark
08-12-2021, 04:28 AM   #3
New Member




Join Date: Aug 2021
Posts: 4
Original Poster
Thanks Mark, that didnt work. The menu display shows it as on, the screen shows it as off and no indicator light, when i turn the back dial to toggle on/off it just gives a quick flash then nothing.
08-12-2021, 09:48 AM   #4
New Member




Join Date: Sep 2016
Posts: 7
Have you tried using the wifi of your mobile phone to detect if there is a wifi signal from the camera, such as the SSID of the camera?

If the SSID of the camera is detected, you may have turned off the wifi indicator lamp on the camera.

08-13-2021, 05:13 AM   #5
New Member




Join Date: Aug 2021
Posts: 4
Original Poster
Yes, no signal detected.
08-13-2021, 06:51 PM   #6
Moderator
Site Supporter
Loyal Site Supporter
MarkJerling's Avatar

Join Date: May 2012
Location: Wairarapa, New Zealand
Photos: Gallery | Albums
Posts: 19,316
I suggest you reset to factory settings and try it again on green mode and program mode.
08-14-2021, 05:56 PM   #7
New Member




Join Date: Aug 2021
Posts: 4
Original Poster
I did, it didn't work. I'll have to send it in. Thanks anyway.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pentax K1 wifi and image sync in Video mode paulpixeld Digital Processing, Software, and Printing 3 09-28-2020 12:56 PM
Not using wifi transfer (not good for hundreds of photos to transfer) Penview52 Pentax K-S1 & K-S2 36 10-17-2019 04:04 PM
Pentax K1-II lightroom tether not working - on one computer Dericali Pentax Full Frame 11 10-09-2019 09:23 PM
K1 WiFi almost working, help needed biz-engineer Troubleshooting and Beginner Help 4 12-19-2018 02:32 AM
K-S2 wifi vs K-1 wifi robtcorl Pentax K-S1 & K-S2 7 04-03-2016 09:54 AM



All times are GMT -7. The time now is 09:44 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top