Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
05-20-2016, 05:54 PM   #91
Pentaxian




Join Date: Jun 2009
Location: GMT +10
Photos: Albums
Posts: 10,594
QuoteOriginally posted by Shanti Quote
R+J mode
What is that ??

05-20-2016, 05:54 PM   #92
Site Supporter
Shanti's Avatar

Join Date: Jul 2012
Location: Western Denmark
Photos: Gallery | Albums
Posts: 896
QuoteOriginally posted by Not a Number Quote
I take it clicking the OK button on the 4 way controller did nothing.

Try a different card. Copy the offending file(s) to another card and see if you get the problem.

Could you upload an offending RAW file to dropbox and see if the problem can be reproduced by another K-1 owner?

Perhaps this thread should be merged in to the problem/trouble shooting thread?
no buttons worked..only pulling battery did

this was the last raw file only 21MB & rest are 51MB?? boring shot but one before was a BIF

https://www.dropbox.com/s/dzkxgfxqox2t87f/IMGP1577.DNG?dl=0

how do I merge this thread?

---------- Post added 05-21-16 at 02:55 AM ----------

QuoteOriginally posted by rawr Quote
What is that ??
raw+ jpeg
05-20-2016, 05:57 PM   #93
Site Supporter
Shanti's Avatar

Join Date: Jul 2012
Location: Western Denmark
Photos: Gallery | Albums
Posts: 896
posted elsewhere..but better here I guess
K1 Bug season comes early this year
While reviewing some shots ,I get this on the screen & camera locks up!! power off & still on had to yank battery..
in R+J mode ,maybe buffer was not totally cleared? & when I tired to zoom out it locked up
The day before was a strange thing also ,but can't remember..but did not lock up
San Disk extreme pro 128GB card.. DA*300 lens on ,only option on was highlight correction,AFC,Cont. shooting High
any ideas or anyone else get locked out ??


https://www.dropbox.com/s/jw2vurihy2x0sry/K1%20buggies.jpg?dl=0


Read more at: https://www.pentaxforums.com/forums/190-pentax-k-1/321610-k1-bug-season-comes...#ixzz49FPBKbni
05-20-2016, 05:57 PM - 1 Like   #94
PDL
Pentaxian




Join Date: Oct 2006
Location: Woodinville, WA USA
Photos: Gallery
Posts: 1,142
RAW + JPEG

These days hipsters can't afford the space to type out what they mean. They speak fluent AOL/pseudo-cool.

05-20-2016, 05:58 PM   #95
Site Supporter
Shanti's Avatar

Join Date: Jul 2012
Location: Western Denmark
Photos: Gallery | Albums
Posts: 896
QuoteOriginally posted by PDL Quote
RAW + JPEG

These days hipsters can't afford the space to type out what they mean. They speak fluent AOL/pseudo-cool.
??not a hipster man..hate typing..!! too old for that
05-20-2016, 06:00 PM   #96
PDL
Pentaxian




Join Date: Oct 2006
Location: Woodinville, WA USA
Photos: Gallery
Posts: 1,142
Must be an old UNIX/MVS/CMS/DOS/CP/M greybeard.
05-20-2016, 06:09 PM   #97
Moderator
Site Supporter
photolady95's Avatar

Join Date: May 2009
Location: Cruising PentaxForums and watching your back.
Photos: Gallery | Albums
Posts: 8,910
I merged this thread with the bugs/issues thread.
05-21-2016, 03:40 AM   #98
Site Supporter
Septrain's Avatar

Join Date: Feb 2009
Location: 1 North of Equator
Photos: Gallery
Posts: 188
FA* 80-200 sometimes cannot focus

My friend & myself both have the FA*8-200 and faced Intermittence focusing with K1.
Sometimes it just cannot focus even used Spot.
After focused at 200mm, move to nearer subject and depressed shuttle halfway, nothing happen.

05-22-2016, 12:17 PM   #99
Site Supporter




Join Date: Feb 2015
Photos: Albums
Posts: 2,831
In camera JPEG crop / resize: image can't be resize after being cropped.
05-22-2016, 04:20 PM   #100
Tas
Site Supporter




Join Date: Aug 2013
Location: Brisbane, QLD
Photos: Gallery | Albums
Posts: 1,005
Mirror does not always lock-up in LV

I first reported a problem when using the Live View button here: https://www.pentaxforums.com/forums/190-pentax-k-1/319873-post-k-1-bugs-issue...k-ricoh-3.html

I thought it was connected with the camera drive mode being in mirror lock-up, however I can confirm this is not the case as I did check and add some updates to the problem here: https://www.pentaxforums.com/forums/190-pentax-k-1/319873-post-k-1-bugs-issue...k-ricoh-4.html and here: https://www.pentaxforums.com/forums/190-pentax-k-1/319873-post-k-1-bugs-issue...k-ricoh-5.html

This morning I was in bracketing mode and there was more ambient light than normal, so when it occurred again I could see what looked like a bracket and I thought I'd take a photo of it as it appears on the screen in live view. Well, I would have if I'd remembered to take my phone with me.

So instead I left the camera on and removed the lens. With the camera on in LV the mirror was down. Thus my original suspicion is unfortunately correct.

The issue is intermittent, I can be turning LV on and off several times when I'm out and it might happen only once or twice in that time. As an estimate maybe 5% of the occassions I press the LV button the mirror will not raise.

I guess I get to send mine back to be sorted, but for now it has to wait.

Tas

Edit 25 May: No mirror silliness in live view this morning though I noticed that the normal sounds when actuating the shutter were much louder on two occassions. The image was captured in each case but that sound combined with the other issue now has me worried. Guess it will need to go in for a check up.

Last edited by Tas; 05-24-2016 at 05:53 PM.
05-23-2016, 06:57 AM - 1 Like   #101
New Member




Join Date: Mar 2016
Posts: 4
White balance issue

On the positive side, for the first time I'm finding my Pentax P-TTL flash to work correctly (AF540FGZ). On my istD and K20D, the flash would severely underexpose in many situations.

Last edited by sammycat; 05-28-2016 at 05:27 AM.
05-24-2016, 04:27 PM   #102
Site Supporter




Join Date: Dec 2011
Location: HArtford CT
Photos: Gallery | Albums
Posts: 46
QuoteOriginally posted by WPRESTO Quote
Soon among accessories for the K1, Ricoh will offer a one LCD button-battery powered light that clips onto the neck strap, with a Pentax logo, in sixteen colors (plus a limited edition camouflage version designed by LL Bean, just for wildlife photographers). Is silly allowed on this thread?
I wont be buying one......price may be somewhere in the $800 range.
Sillyness still allowed.
I think overtime as I get familiar with the controls my finger will be able to find the light switch even in the dark. I still occasional hit the liveview button instead of the play button.
Also, shot an event over the weekend and on three occasions I touched something that caused to camera to switch into PixelShift mode. Havent figured out what I did yet, but I will investigate further - maybe go read the manual.
05-24-2016, 06:17 PM   #103
Site Supporter
pqberger's Avatar

Join Date: May 2014
Location: Brisbane
Photos: Gallery
Posts: 15
QuoteOriginally posted by pqberger Quote
Needed to do a session with the K-1 on the weekend. I show dogs and also get official photographer duties some weekends.

Last weekend I found my K-1 incorrectly adjusting the shutter speed when shooting Hi speed in Av mode. I'm yet to go through the 2,000 plus images from the weekend fully but here's what I have so far.

K-1 (no D-BG6 grip) in Av mode, Hi speed, WB - daylight, crop manually set to FF, center weighted metering, AFC, back button focusing (no focus on shutter button), DA*55 lens (gives slight vignetting on FF but images usually get cropped). I would shoot a continuous sequence and the first frame would be correctly exposed but then the shutter speed would start increasing in subsequent frames all the way up to 1/8000 giving me a series of underexposed images (nearly like doing a bracket exposure going 0EV, -1EV, -2EV but I'm not in bracketing mode). Tonight I hope to go through the images to see if I had this issue at all while using the Sigma 70-200 - definitely with the DA*55 but not sure on the other lens I used on the weekend from memory.

An Update: checking through my images I had the same issue intermittantly with the Sigma 70-200 EX DG OS HSM. Found a 5 frame sequence ISO at 200, F4 - 3 frames at 1/640 then strangely stepped to 1/1250 next frame and then to 1/2000 the frame after. No change to subject or lighting.

*************************
Updated to v1.10 firmware and went out photographing birds last Saturday morning. - Issue appears to be resolved for me. No more weird exposure issues when shooting HiSpeed sequences.

*************************
05-24-2016, 07:02 PM - 1 Like   #104
Loyal Site Supporter
WPRESTO's Avatar

Join Date: Aug 2010
Location: Massachusetts
Photos: Gallery | Albums
Posts: 23,603
QuoteOriginally posted by theEight Quote
- maybe go read the manual.

You must be desperate. Reading instructions is absolutely the last resort. It's a bad as looking at a map when you're lost.
05-24-2016, 07:32 PM   #105
Loyal Site Supporter
clackers's Avatar

Join Date: Jul 2013
Location: Melbourne
Photos: Albums
Posts: 7,719
QuoteOriginally posted by WPRESTO Quote
You must be desperate. Reading instructions is absolutely the last resort. It's a bad as looking at a map when you're lost.
Yes, how unmanly!

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
af-2, camera, card, clicks, dcu, dng, dslr, firmware, flashes, format, full frame, full-frame, issue, issues, k-1, k1, lens, lenses, list, metz, ok button, p-ttl, pef, pentax, pentax k-1, post, report, thread, time
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WIN A K-1!!! Ricoh North America bertwert Pentax K-1 38 04-18-2016 07:03 PM
Computer specs for K-1 Post Processing loveisageless Pentax K-1 14 03-20-2016 11:39 AM
Ricoh Image Sync v1.1.0 app supports K-1 rawr Pentax K-1 6 03-12-2016 09:13 PM
Ricoh GXR + A16 users' feedback SOldBear Ricoh GR 7 03-06-2013 05:14 PM



All times are GMT -7. The time now is 07:12 PM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top