Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
05-27-2016, 10:40 AM   #106
Site Supporter




Join Date: Dec 2011
Location: HArtford CT
Photos: Gallery | Albums
Posts: 46
QuoteOriginally posted by clackers Quote
Yes, how unmanly!
Ok. Got it, and I didnt go into the manual - wouldnt have found the answer there anyway. While fooling around in the menus on day 1 of receiving my K1 , I had set the FX2 button to select PixelShift mode. While shooting I was accidentally hitting that FX2 button and PixelShift would come on when I didnt want it to.

I dont read the manual, I sleep with it under my pillow so the info can chemosorp. Clackers, Presto ... see ?

The info on how to quickly turn PixelShift off hasn't seeped into my brain yet.

05-27-2016, 11:29 PM - 1 Like   #107
Loyal Site Supporter
clackers's Avatar

Join Date: Jul 2013
Location: Melbourne
Photos: Albums
Posts: 9,025
QuoteOriginally posted by theEight Quote

I dont read the manual, I sleep with it under my pillow so the info can chemosorp. Clackers, Presto ... see ?
You're forgiven, you can join the rest of us non-manual readers at the strip club for a beer. 😁



05-28-2016, 09:14 AM   #108
New Member




Join Date: Apr 2013
Location: Taipei,Taiwan
Photos: Gallery
Posts: 9
K1 issue about the SD card

I received the new K1 camera and installed 2 64GB SD cards. With my FA lens on then go around to take photos.
It is strange that when I set memory card options to store data on both SD cards (the second option), the camera stores data slowly then report can not save data even sometimes it complete the data saving but when I switch to review the picture, the camera report the picture can not magnify.
I install the card on a SD card reader, the file size seems good but the picture is as small as the camera LCD display only.
If set to other memory card options it seems no problem then I conclude that it is not SD card problem, it's an issue of the new K1 camera.
05-28-2016, 09:31 AM   #109
Senior Member
gryhnd's Avatar

Join Date: Jul 2013
Location: Southeastern MA
Posts: 225
QuoteOriginally posted by pony97 Quote
I received the new K1 camera and installed 2 64GB SD cards. With my FA lens on then go around to take photos.
It is strange that when I set memory card options to store data on both SD cards (the second option), the camera stores data slowly then report can not save data even sometimes it complete the data saving but when I switch to review the picture, the camera report the picture can not magnify.
I install the card on a SD card reader, the file size seems good but the picture is as small as the camera LCD display only.
If set to other memory card options it seems no problem then I conclude that it is not SD card problem, it's an issue of the new K1 camera.
Did you format both cards in the camera first?

05-28-2016, 01:00 PM   #110
Pentaxian
fs999's Avatar

Join Date: Jul 2008
Location: Luxembourg
Photos: Gallery
Posts: 3,750
QuoteOriginally posted by WPRESTO Quote
Also note that a Metz 52 AF1 will not fire at all in normal pTTL mode, but if the flash is set to "extended zoom" where the flash reflector is set one FL step wider than what the lens is communicating, the flash works perfectly.
I have bought a 52 AF-1 today and it works correctly in PTTL mode... Firmware v. 1.3
05-28-2016, 01:02 PM   #111
Loyal Site Supporter
WPRESTO's Avatar

Join Date: Aug 2010
Location: Massachusetts
Photos: Gallery | Albums
Posts: 26,117
QuoteOriginally posted by fs999 Quote
I have bought a 52 AF-1 today and it works correctly in PTTL mode... Firmware v. 1.3
Must check to see what firmware mine has. Thanks for the info.
05-28-2016, 01:35 PM   #112
Senior Member
gryhnd's Avatar

Join Date: Jul 2013
Location: Southeastern MA
Posts: 225
QuoteOriginally posted by fs999 Quote
I have bought a 52 AF-1 today and it works correctly in PTTL mode... Firmware v. 1.3
Is that in crop mode though? That worked previously, FF did not. Either way, off to load new firmware!!
05-28-2016, 01:47 PM   #113
Pentaxian
fs999's Avatar

Join Date: Jul 2008
Location: Luxembourg
Photos: Gallery
Posts: 3,750
QuoteOriginally posted by gryhnd Quote
Is that in crop mode though?
Even in FF mode !

Firmware download here


Last edited by fs999; 05-28-2016 at 01:59 PM.
05-28-2016, 01:53 PM   #114
Senior Member
gryhnd's Avatar

Join Date: Jul 2013
Location: Southeastern MA
Posts: 225
QuoteOriginally posted by fs999 Quote
I have bought a 52 AF-1 today and it works correctly in PTTL mode... Firmware v. 1.3
Just realized you meant your 52's FW and not the K-1.

Darn it.

I run 58 AF2s
05-28-2016, 05:22 PM   #115
Loyal Site Supporter
WPRESTO's Avatar

Join Date: Aug 2010
Location: Massachusetts
Photos: Gallery | Albums
Posts: 26,117
QuoteOriginally posted by gryhnd Quote
Just realized you meant your 52's FW and not the K-1.

Darn it.

I run 58 AF2s
I just downloaded the firmware upgrade for the 52, There is some firmware downloadable for the 58, but the site is vague as to whether it's an update or just the original firmware
05-28-2016, 05:38 PM   #116
Pentaxian
Class A's Avatar

Join Date: Aug 2008
Location: Wellington, New Zealand
Posts: 9,201
QuoteOriginally posted by WPRESTO Quote
There is some firmware downloadable for the 58, but the site is vague as to whether it's an update or just the original firmware
The official firmware download page still only offers firmware V4.1 (from 26.06.2013). A fix will take a bit of time.
05-28-2016, 06:16 PM   #117
Senior Member
gryhnd's Avatar

Join Date: Jul 2013
Location: Southeastern MA
Posts: 225
That version is from 2013 and is what I have in my flashes currently.

I sent a support request in a few days after receiving the K1 and other than an obligatory confirmation reply...crickets.

I hit them up on Facebook just under a week ago, and same thing. Crickets. Maybe it's because I don't speak German? They replied to a German post within a day.

Anyone else get further?
05-28-2016, 06:24 PM   #118
Loyal Site Supporter
WPRESTO's Avatar

Join Date: Aug 2010
Location: Massachusetts
Photos: Gallery | Albums
Posts: 26,117
QuoteOriginally posted by gryhnd Quote
That version is from 2013 and is what I have in my flashes currently.

I sent a support request in a few days after receiving the K1 and other than an obligatory confirmation reply...crickets.

I hit them up on Facebook just under a week ago, and same thing. Crickets. Maybe it's because I don't speak German? They replied to a German post within a day.

Anyone else get further?
In the meantime have you tried 1) using HSS mode; 2) setting the flash for "extended zoom." One of these MAY provide FF PTTL.
05-28-2016, 11:24 PM   #119
New Member




Join Date: Apr 2013
Location: Taipei,Taiwan
Photos: Gallery
Posts: 9
QuoteOriginally posted by gryhnd Quote
Did you format both cards in the camera first?
The SD card is ready formatted. I switch memory card options to other modes, the data saving is ok.
05-28-2016, 11:38 PM   #120
Pentaxian
Franc's Avatar

Join Date: Jan 2010
Location: Hoevelaken
Photos: Gallery
Posts: 900
QuoteOriginally posted by gryhnd Quote
Anyone else get further?
Yes, see post https://www.pentaxforums.com/forums/16-pentax-news-rumors/321020-metz-58-af2-...ml#post3653548
We have to wait for a new update of the firmware. A mode works though.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
af-2, camera, card, clicks, dcu, dng, dslr, firmware, flashes, format, full frame, full-frame, issue, issues, k-1, k1, lens, lenses, list, metz, ok button, p-ttl, pef, pentax, pentax k-1, post, report, thread, time
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WIN A K-1!!! Ricoh North America bertwert Pentax K-1 38 04-18-2016 07:03 PM
Computer specs for K-1 Post Processing loveisageless Pentax K-1 14 03-20-2016 11:39 AM
Ricoh Image Sync v1.1.0 app supports K-1 rawr Pentax K-1 6 03-12-2016 09:13 PM
Ricoh GXR + A16 users' feedback SOldBear Ricoh GR 7 03-06-2013 05:14 PM



All times are GMT -7. The time now is 10:11 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top