Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
05-10-2016, 07:24 PM   #1
Site Supporter
jcdoss's Avatar

Join Date: Nov 2012
Location: Kansas City, MO
Photos: Gallery | Albums
Posts: 1,842
K-1 & Image Sync

I've got my K-1 (yay!) and have been fiddling with Image Sync, but I can't get image files to transfer. I'm using a Samsung S4 with Android 5.0.1. I can get the app to communicate with the camera OK. I can see images on both cards. I can select multiple images, long-press, then press the little pop-up bubble that looks like a camera with wifi waves coming out. Then I get an error message, "Confirmation, Image transfer interrupted."

This is driving me nuts. Can anyone help?

05-10-2016, 07:27 PM   #2
Site Supporter




Join Date: Mar 2008
Location: Prince George, BC
Photos: Gallery
Posts: 2,278
As with previous Flucards, Composition Adjustment must be disabled for remote linking to work.
05-10-2016, 07:30 PM   #3
Forum Member




Join Date: Apr 2010
Location: Fort Lauderdale, FL
Posts: 60
QuoteOriginally posted by jcdoss Quote
I've got my K-1 (yay!) and have been fiddling with Image Sync, but I can't get image files to transfer. I'm using a Samsung S4 with Android 5.0.1. I can get the app to communicate with the camera OK. I can see images on both cards. I can select multiple images, long-press, then press the little pop-up bubble that looks like a camera with wifi waves coming out. Then I get an error message, "Confirmation, Image transfer interrupted."

This is driving me nuts. Can anyone help?
Bummer you're having trouble with the image sync. I have been using it for an iphone, and it has been working well for what it was designed to do. I just wish it had a timer delay on it could replace a remote on family pictures. Hopefully Pentax reads the forums and makes improvements in the new updates. I think Image Sync is an awesome idea, has great potential, but does need some work. Best of luck finding your solution.
05-10-2016, 07:32 PM   #4
Site Supporter
jcdoss's Avatar

Join Date: Nov 2012
Location: Kansas City, MO
Photos: Gallery | Albums
Posts: 1,842
Original Poster
QuoteOriginally posted by jbinpg Quote
As with previous Flucards, Composition Adjustment must be disabled for remote linking to work.
Where/how is this done?

05-10-2016, 07:41 PM   #5
Site Supporter
severalsnakes's Avatar

Join Date: Jan 2013
Location: Shawnee, KS
Photos: Gallery
Posts: 1,433
QuoteOriginally posted by jcdoss Quote
Where/how is this done?
You're not using a Flucard, though. You're using the camera's built-in WiFi and the Image Sync app. I don't think that's relevant.

I'd say double check that your phone's WiFi settings aren't trying to "smart switch" to WiFi connections with better coverage - sometimes your phone is too smart. When your phone is connected to your camera's WiFi, it may detect that it is NOT an internet/data connection and disconnect, looking for a stronger signal.

Otherwise, I don't have the K-1, but WiFi/Image Sync has always worked perfectly on my K-S2

https://www.pentaxforums.com/forums/184-pentax-k-s1-k-s2/304177-help-copying-...ml#post3378538
05-10-2016, 09:38 PM   #6
Administrator
Site Webmaster
Adam's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Arizona
Photos: Gallery | Albums
Posts: 41,819
Poor signal strength perhaps? How far away from the camera were you standing?

Adam
PentaxForums.com Webmaster (Site Usage Guide | Site Help | My Photography)



PentaxForums.com's high server and development costs are user-supported. You can help cover those costs by donating. Or, buy your photo gear from our affiliates, Adorama, B&H Photo, or Topaz Labs, and get FREE Marketplace access - click here to see how! Trusted Pentax retailers:

05-10-2016, 10:11 PM   #7
Site Supporter




Join Date: Mar 2008
Location: Prince George, BC
Photos: Gallery
Posts: 2,278
Doesn't hurt to check. Composition Adjust. is in Main Menu 4 on the K-1.
05-10-2016, 10:35 PM   #8
Site Supporter
jcdoss's Avatar

Join Date: Nov 2012
Location: Kansas City, MO
Photos: Gallery | Albums
Posts: 1,842
Original Poster
Composition Adjust was off. Camera was within 2 feet of smartphone. Sounds like Sara needs to come over and fix my situation.... the K1 jpgs are pretty good and worth sharing.

05-10-2016, 11:42 PM   #9
New Member




Join Date: Jun 2013
Posts: 1
I also haven't had any luck with Image Sync at all on Android (Nexus 5). After fiddling around a bit, I was able to connect and (very slowly) transfer a photo or two, then it died again and I couldn't reconnect. The camera and phone were within 1ft of each other.
05-11-2016, 12:41 AM   #10
Site Supporter




Join Date: Mar 2016
Posts: 110
I haven't been able to connect with a Nexus 6 either.
I'm going to try remix OS on a Dell laptop next...
05-11-2016, 02:11 AM   #11
Loyal Site Supporter
clackers's Avatar

Join Date: Jul 2013
Location: Melbourne
Photos: Albums
Posts: 8,496
QuoteOriginally posted by jcdoss Quote
I've got my K-1 (yay!) and have been fiddling with Image Sync, but I can't get image files to transfer. I'm using a Samsung S4 with Android 5.0.1. I can get the app to communicate with the camera OK. I can see images on both cards. I can select multiple images, long-press, then press the little pop-up bubble that looks like a camera with wifi waves coming out. Then I get an error message, "Confirmation, Image transfer interrupted."

This is driving me nuts. Can anyone help?
In your wifi settings, go to More and try turning off Smart Network Switch, JC.

That may be the reason. Haven't seen a problem with remote shooting on my S6, although I haven't tried transferring files. ☺
05-11-2016, 04:47 AM   #12
Veteran Member




Join Date: May 2015
Location: New Orleans
Photos: Gallery
Posts: 348
On my k-s2 my problems stopped when I quit using nfc or even image sync to connect to the app. Turn on the camera WiFi then find it on your phone and connect before you ever open the app. The app opens for me ready to go. I did find af/mf switch must be on af before app is run for it to work. If on mf exit image sync and switch it.
05-11-2016, 05:00 AM   #13
Forum Member




Join Date: Aug 2010
Location: Virginia
Posts: 62
Why must wifi in devices always be an issue? It seems like everybody who has had initial trouble but gotten the app working, has had to follow some completely different process from the next person to do so.
05-11-2016, 05:50 AM   #14
Loyal Site Supporter
Mikesul's Avatar

Join Date: Sep 2009
Location: Phoenix, AZ
Posts: 2,599
Complexity is the spice of a full life.
05-11-2016, 07:30 AM   #15
Site Supporter
jcdoss's Avatar

Join Date: Nov 2012
Location: Kansas City, MO
Photos: Gallery | Albums
Posts: 1,842
Original Poster
QuoteOriginally posted by swanlefitte Quote
....I did find af/mf switch must be on af before app is run for it to work. If on mf exit image sync and switch it.
Thanks for the suggestion, but this didn't work for me.

---------- Post added 05-11-16 at 08:49 AM ----------

QuoteOriginally posted by clackers Quote
In your wifi settings, go to More and try turning off Smart Network Switch, JC. ☺
It took me a while to find that setting (there is no "More" button), but I did find it and it was already turned off. Thanks for the suggestion, clackers!
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, dslr, full frame, full-frame, image, images, k-1, k-1 & image, k1, pentax k-1, suggestion, switch, sync, thanks, transfer
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K-S2 image sync trouble connecting LarfinGiraffe Pentax K-S1 & K-S2 6 05-27-2016 11:11 AM
Image Sync: K-S2 transfer a DNG, or convert to a JPEG? FozzFoster Troubleshooting and Beginner Help 8 04-27-2016 01:50 PM
Ricoh Image Sync v1.1.0 app supports K-1 rawr Pentax K-1 6 03-12-2016 09:13 PM
First K-S2 image transfer to iPhone using Image Sync Marktax Pentax K-S1 & K-S2 22 02-13-2016 02:57 AM
Pentax K-S2 > where can I find the "image sync" app? pkerkh69 Pentax K-S1 & K-S2 30 07-31-2015 09:08 PM



All times are GMT -7. The time now is 07:49 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top