Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
10-17-2018, 12:18 PM   #16
Junior Member




Join Date: Oct 2014
Posts: 26
Did you try "Pixel Mapping" in settings, menu 4 of your camera ? I got some trouble with "hot pixel", but I could solve the problem with this function.

10-17-2018, 12:31 PM   #17
Senior Member




Join Date: Nov 2012
Location: Highlands of Scotland
Photos: Gallery | Albums
Posts: 264
Original Poster
QuoteOriginally posted by siegbert Quote
Did you try "Pixel Mapping" in settings
I didn't. It doesn't look like the usual stuck pixels. I'll give it a test on the off-chance.
Rawtherapee's hot-pixel function in the demosaic section seems to do a good job of removing stuck pixels too
10-17-2018, 02:50 PM   #18
New Member




Join Date: Oct 2018
Photos: Albums
Posts: 2
Newbie here. I've been messing with this issue a bit as well and haven't really made much progress. If it's any help here's my findings after doing the firmware update to v1.5 (v1.40 addressed this issue - well apparently it did). Granted I did this on the K-1 mark 1 instead of K-1 II, but the difference I did see seems negligible, and if anything worse. Settings were 2min exposure at ISO3200 with the lens cap on: I did this purely to test the before and after difference. I've had worse issues with this than seen below when doing actual star photography. Maybe the cold has an effect? Anywho, 1:1 crops:


Firmware v1.0


Firmware v1.5


Firmware v1.5 after pixel mapping
10-18-2018, 11:01 AM   #19
Junior Member




Join Date: Oct 2014
Posts: 26
Very interesting. I did the same test "before and after" the Pixel Mapping with K1 mark 1, V1.5. But I got rid of the problem. I used 30s and ISO100 for my comparision with lens cap on in a dark room.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
dot, dot issue, dots, dslr, full frame, full-frame, image, issue, k-1, k-1ii, k-1ii white dot, k1, long exposure, opportunity, owners, pentax k-1, white dot
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K-1 white dot issue. ? Gimbal Pentax K-1 516 10-19-2018 09:27 PM
Ricoh Response to 1.4 upgrade, white dot problem, etc. rcolman Pentax K-1 10 06-18-2018 11:17 AM
Positive/Successful experiences with fixing the white dot issue on K-1? awscreo Pentax DSLR Discussion 6 09-01-2017 12:19 PM
Lost white dot bassek Pentax SLR Lens Discussion 15 09-06-2012 10:22 AM
www(dot)filterhouse(dot)com Ed in GA Pentax Camera and Field Accessories 1 05-17-2008 02:04 PM



All times are GMT -7. The time now is 03:42 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top