Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
05-04-2021, 07:45 AM   #1
Junior Member
Tewhano's Avatar

Join Date: Sep 2017
Location: North Carolina
Posts: 43
Flash trigger not working in manual mode

I am using the Neewer NW561 Flash Speedlite with a 2.4G Wireless Trigger on my K-70. The flash no longer fires in manual mode. It works in auto mode and the flash test button fires the unit. I tried the trigger on my K-50 and it works fine. Any ideas of why this is not working in manual mode on the K-70 would be appreciated. Thank you.

05-04-2021, 08:26 AM   #2
Loyal Site Supporter
Loyal Site Supporter
UncleVanya's Avatar

Join Date: Jul 2014
Photos: Gallery | Albums
Posts: 18,965
What’s the shutter speed set to in the k-70?
05-04-2021, 12:15 PM   #3
Junior Member
Tewhano's Avatar

Join Date: Sep 2017
Location: North Carolina
Posts: 43
Original Poster
Okay, paint me stupid! Apparently when I was setting the aperture I moved the wrong dial at first. It wasn't at 160 like it should have been. I checked every setting but that when I was troubleshooting. Thanks for setting me straight.
05-04-2021, 08:38 PM - 1 Like   #4
Loyal Site Supporter
Loyal Site Supporter
UncleVanya's Avatar

Join Date: Jul 2014
Photos: Gallery | Albums
Posts: 18,965
QuoteOriginally posted by Tewhano Quote
Okay, paint me stupid! Apparently when I was setting the aperture I moved the wrong dial at first. It wasn't at 160 like it should have been. I checked every setting but that when I was troubleshooting. Thanks for setting me straight.
No worries, it seemed like the most likely culprit. Glad it was a simple fix.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
fires, flash, flash trigger, flash trigger hot shoe, k-70, k70, manual mode, mode, pentax k-70, trigger
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Manual flash (Godox TT600) does not fire in Manual mode Bertrand3000 Pentax KP 3 04-21-2021 11:26 PM
K1 not firing flash with Godox Xpro-P trigger on 3 second remote mode... hoodyy Troubleshooting and Beginner Help 14 10-15-2020 07:57 AM
CT-16 flash trigger and Shanny SN600FGZ - not working together PaBre Flashes, Lighting, and Studio 13 02-22-2020 09:52 AM
Wireless Trigger for my Flash NOT working on my 645D rollsman4 Pentax Medium Format 6 05-28-2017 09:50 AM
Pentax k-x hotshoe not working in manual mode crimespree Troubleshooting and Beginner Help 6 06-17-2011 05:52 PM



All times are GMT -7. The time now is 08:20 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top