Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
08-02-2017, 04:57 AM   #1
New Member




Join Date: Sep 2010
Posts: 4
LV/Movie mode switch not working everytime

I have just purchased a KP last week and I am having this strange issue.
Sometimes when I switch from OVF to LV or movie it doesn't seem to switch to the mode I have selected.

Usually I have to turn the camera off and on couple of times for it to return normal.
Does anyone also have the same issue as well?

Attached Images
View Picture EXIF
 Photo 
View Picture EXIF
 Photo 

Last edited by kel_lyly; 08-02-2017 at 05:05 AM.
08-03-2017, 02:07 AM   #2
Administrator
Site Webmaster
Adam's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Arizona
Photos: Gallery | Albums
Posts: 47,051
I wonder if it could be a lens mount issue. Does it happen with other lenses too? If so then it might just be a faulty switch.
08-04-2017, 01:45 AM   #3
New Member




Join Date: Sep 2010
Posts: 4
Original Poster
I tried different lenses but the issue is still there.
I think I might have loosen it a little and it seems to be okay now.
What I have found out is that the switch doesn't recognize the mode change if you push the switch and switch.
Cheers!
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
issue, kp, lv/movie mode switch, mode, pentax kp, switch
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Perfect focus everytime Wired Photographic Technique 273 02-15-2018 05:45 AM
K1 Sloooowww af in LV mode penndragonn Pentax Full Frame 19 04-22-2017 09:00 PM
HELP : K-5ii shake reduction is not active in video / movie mode Foma2 Pentax K-5 3 10-18-2016 03:05 PM
Pentax K-3, Manual Mode won't switch to Av, Bulb, but stays in M Mode scotman55 Troubleshooting and Beginner Help 3 12-05-2015 08:39 AM
K-3II-normal to hear movement withing the camera in LV mode? blueox4 Troubleshooting and Beginner Help 2 10-31-2015 01:21 PM



All times are GMT -7. The time now is 02:51 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top