Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
07-13-2018, 08:54 PM   #1
Pentaxian
Zafar Iqbal's Avatar

Join Date: Oct 2010
Photos: Gallery
Posts: 1,185
Issues when trying to connect to Theta V

For some reason, I suddenly can't connect to my Theta V. It shows up fine in the list on my phone, and password is correct too, but 29 out of 30 times, it wont connect.

It doesn't say anything until I try to access it. That's when it says I need to connect to it first. But when I check the WIFI list again, it says I'm connected.

Does anyone know what could be going on? I think it started when I got my new phone (Huawei Mate Pro 10) but I'm not sure.

SOLVED: The issue was caused by an ad-blocker app



Last edited by Zafar Iqbal; 11-27-2018 at 10:39 AM. Reason: Issue solved
07-14-2018, 08:06 AM   #2
Loyal Site Supporter
Loyal Site Supporter
Mikesul's Avatar

Join Date: Sep 2009
Location: Phoenix, AZ
Posts: 5,120
READ EDIT BELOW..I'd like to help but I am not sure what the issue is. I have had this problem intermittently with two different Samsung phones. I generally can connect eventually. I am not sure what it is. I think there is something with having wifi enabled on your phone. I have not used the Theta in a few weeks so I do not remember for sure but I think it works when I turn off wifi. I discovered this when I could not connect at home but it worked fine in the desert (no wifi).

EDIT I think I had that backwards the problem is a conflict with your cell phone connection. I remember now that I discovered the solution when I was able to connect it to a tablet which has no cell connection. Try turning off roaming or something similar. Whatever it is it is annoying. I wish I could be clearer here but I have not used the Theta for awhile.
07-14-2018, 02:28 PM   #3
Loyal Site Supporter
Loyal Site Supporter
Mikesul's Avatar

Join Date: Sep 2009
Location: Phoenix, AZ
Posts: 5,120
Update to my last message. I just checked the Theta V and my Samsung Note 8.
I had to turn off the option to access the internet through my mobile connection. Maybe your phone has a similar option which is interfering with the connection. Hope this helps.
07-16-2018, 04:39 AM   #4
Pentaxian
Zafar Iqbal's Avatar

Join Date: Oct 2010
Photos: Gallery
Posts: 1,185
Original Poster
Thanks for your help. I tried your suggestion but it didn't work.


However, I've found the root of the problem, which was caused by an ad-blocker app I'm using. I don't know why, but Theta app was removed from the blockers white list, which I had it added to some time ago.

I think I read about this back then and have since forgotten all about it, because I really don't associate those two things together.

Edit: Off-topic question: during all this, I've re-installed Theta app, to see if that would help. Re-installing the app meant it no longer sees the photos I already have on my phone, but they are all within the same folder on the phone. Is there a way to get them to show up within the app?

11-27-2018, 09:24 AM   #5
Insanely humble
Loyal Site Supporter
savoche's Avatar

Join Date: Jun 2011
Location: Lowlands of Norway
Posts: 12,415
QuoteOriginally posted by Zafar Iqbal Quote
For some reason, I suddenly can't connect to my Theta V. It shows up fine in the list on my phone, and password is correct too, but 29 out of 30 times, it wont connect.

It doesn't say anything until I try to access it. That's when it says I need to connect to it first. But when I check the WIFI list again, it says I'm connected.

Does anyone know what could be going on? I think it started when I got my new phone (Huawei Mate Pro 10) but I'm not sure.
Do you still have this issue? I'm not going to be much help, I'm afraid. I have the exact same problem you describe (with a Theta S); I have no problems finding and connecting to the Theta Wifi. It is the app that is the problem.

Huawei P10 (Android 8): The native app has never been able to connect. Yet I can connect using 3rd party apps (such as the Theta HDR app), so it's definitely the app, not the wifi connection, that is the problem.
Lenovo Tab something (Android 6): Same story.
Sony XZ
(Android 7): The native app managed to connect after a couple of attempts.

The Sony I tried for the first time just now, so it remains to be seen if it will continue connecting stably. If it does I guess it will become designated trigger for the Theta...
11-27-2018, 10:38 AM - 1 Like   #6
Pentaxian
Zafar Iqbal's Avatar

Join Date: Oct 2010
Photos: Gallery
Posts: 1,185
Original Poster
QuoteOriginally posted by savoche Quote
Do you still have this issue?
I managed to locate the problem, which was caused by an ad-blocker I was using. If I stop the adblocker or if I add Theta app into the blockers whitelist, then the Theta app will work perfectly fine again.
11-27-2018, 10:48 AM   #7
Insanely humble
Loyal Site Supporter
savoche's Avatar

Join Date: Jun 2011
Location: Lowlands of Norway
Posts: 12,415
QuoteOriginally posted by Zafar Iqbal Quote
I managed to locate the problem, which was caused by an ad-blocker I was using. If I stop the adblocker or if I add Theta app into the blockers whitelist, then the Theta app will work perfectly fine again.
Thanks, good to know. No ad blockers on my devices, though. As long as I have one working device I can live with that, but it would be better if they could make something that works - every time.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
360, ricoh theta, spherical, theta
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K-70, moto x pure, ricoh image sync won't connect bullwhip Troubleshooting and Beginner Help 4 09-25-2018 11:33 PM
KS-2 won't connect via USB retpgmr Troubleshooting and Beginner Help 14 04-30-2018 11:13 AM
Flucard will not connect MSc Troubleshooting and Beginner Help 3 03-29-2017 04:42 AM
Question Mac won't connect to Pentaxforums.com jezzeppi Site Suggestions and Help 13 03-10-2017 04:33 PM
Connect K3 to mobile or external monitor Mr. K Troubleshooting and Beginner Help 11 02-27-2017 11:36 PM



All times are GMT -7. The time now is 08:43 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top