Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
07-29-2013, 07:00 PM   #1
New Member




Join Date: Jul 2013
Posts: 5
Hello From China

Hi, I am Sunny from China. Just bought my K30 18-135WR and loving it . I just found one sound in my lens when I am expanding full and shaking the camera there is a mechanical sound , like something is loose inside. Is it normal? Physically i have checked nothing is loose outside.

07-30-2013, 01:58 AM   #2
Moderator
Site Supporter
MarkJerling's Avatar

Join Date: May 2012
Location: Wairarapa, New Zealand
Photos: Gallery | Albums
Posts: 5,180
Welcome. You could just be hearing the share reduction system. If everything is working as it should, stop shaking it. It's not a milkshake!
07-30-2013, 05:43 AM   #3
New Member




Join Date: Jul 2013
Posts: 5
Original Poster
QuoteOriginally posted by MarkJerling Quote
Welcome. You could just be hearing the share reduction system. If everything is working as it should, stop shaking it. It's not a milkshake!
Thanks Mark for reminding about the milkshake ... i almost forgot . . Right now facing another problem , the exposure level indicator in manual mode is not showing on LV screen or view finder. i must have done wrong setting, but couldnt figure exactly what . any ideas?
07-31-2013, 02:00 AM   #4
Moderator
Site Supporter
MarkJerling's Avatar

Join Date: May 2012
Location: Wairarapa, New Zealand
Photos: Gallery | Albums
Posts: 5,180
QuoteOriginally posted by sunichat Quote
Thanks Mark for reminding about the milkshake ... i almost forgot . . Right now facing another problem , the exposure level indicator in manual mode is not showing on LV screen or view finder. i must have done wrong setting, but couldnt figure exactly what . any ideas?
You should see a bar indicator directly under the ISO display, in M mode. What is showing there on your display?

07-31-2013, 02:59 AM   #5
New Member




Join Date: Jul 2013
Posts: 5
Original Poster
QuoteOriginally posted by MarkJerling Quote
You should see a bar indicator directly under the ISO display, in M mode. What is showing there on your display?
The ISO was initially set in auto , so the Exposure level was not showing. Now its fine when changed the ISO to manual.
07-31-2013, 03:23 AM   #6
Moderator
Site Supporter
MarkJerling's Avatar

Join Date: May 2012
Location: Wairarapa, New Zealand
Photos: Gallery | Albums
Posts: 5,180
Sounds like you have it sorted.
07-31-2013, 11:20 AM   #7
Yos
Veteran Member




Join Date: Jan 2013
Location: Stockholm
Photos: Gallery | Albums
Posts: 533
Welcome/欢迎 to the forum
Enjoy that K-30!
Where in China do you live?
Just came back to Stockholm, Sweden after almost 4 years living in Beijing.
Miss the Beijing life already

Cheers
Yos
08-01-2013, 12:27 AM   #8
Moderator PEG Judges
Kerrowdown's Avatar

Join Date: Aug 2008
Location: Highlands of Scotland.
Photos: Gallery
Posts: 30,593
Well that's all the problems sorted, I'll just say welcome to the forum then.

08-01-2013, 12:55 AM   #9
New Member




Join Date: Jul 2013
Posts: 5
Original Poster
QuoteOriginally posted by Yos Quote
Welcome/欢迎 to the forum
Enjoy that K-30!
Where in China do you live?
Just came back to Stockholm, Sweden after almost 4 years living in Beijing.
Miss the Beijing life already

Cheers
Yos
I used to live in Shanghai , recently moved to Chongqing in southwest part . Good to know your happy time in china.
08-01-2013, 01:00 AM   #10
New Member




Join Date: Jul 2013
Posts: 5
Original Poster
QuoteOriginally posted by kerrowdown Quote
Well that's all the problems sorted, I'll just say welcome to the forum then.
Thanks. I am already feeling the warmth of this forum . specially important after deciding to buy Pentax where as all my friends were suggesting either C or N . Strongly believe made the right choice even though there is no service centre in my city ...
08-01-2013, 02:49 AM   #11
Moderator
Site Supporter
MarkJerling's Avatar

Join Date: May 2012
Location: Wairarapa, New Zealand
Photos: Gallery | Albums
Posts: 5,180
QuoteOriginally posted by sunichat Quote
Thanks. I am already feeling the warmth of this forum . specially important after deciding to buy Pentax where as all my friends were suggesting either C or N . Strongly believe made the right choice even though there is no service centre in my city ...
Let's hope a service centre's not needed!
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
china, sound
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hello from China yuwei_zong Welcomes and Introductions 2 06-06-2012 10:15 AM
Hello from China! dondys Welcomes and Introductions 2 01-12-2012 03:39 AM
hello from China lapiovra Welcomes and Introductions 2 12-25-2011 07:56 AM
Hello from China Jackyjin Welcomes and Introductions 5 11-29-2011 11:18 AM
Hello from china ricardsonwilliams Welcomes and Introductions 2 10-22-2011 07:32 PM



All times are GMT -7. The time now is 11:43 PM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top