Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
02-24-2017, 10:50 AM - 1 Like   #1
New Member




Join Date: Feb 2017
Posts: 1
Hello from Warsaw

Hi everyone and thanks Adam for managing such a great forum!

When I was a teenager I had an ME Super, which I sadly no longer own. Now my wife and I use a K30 with the kit lens and it is a fine camera.

However, we are experiencing the aperture block failure, so I'm busy reading the many threads about that.

We have found one extra workaround as a temporary fix to get shooting again. Switch to Liveview mode, take one or two shots and then switch back to normal SLR mode. This seems to help loosen the stuck part back into normal action. I suspect it won't keep working and we'll end up looking for a repair, but we're long out of warranty - it's already 3 years old!

I'll keep looking for solutions in Europe, as so far I can only see independent fixes in the US.

Cheers for now
:-)

02-24-2017, 02:10 PM   #2
Senior Member




Join Date: May 2014
Posts: 249
Kraków says hello, welcome to the forum :-)
02-24-2017, 02:20 PM   #3
pjv
Otis Memorial Pentaxian
Loyal Site Supporter
Loyal Site Supporter
pjv's Avatar

Join Date: Mar 2015
Location: Melbourne, Australia
Photos: Gallery
Posts: 6,245
QuoteOriginally posted by pwoodcraft1166 Quote
Hello from Warsaw
Hi from Australia. Welcome to the Pentax forums. Very good temporary fix you have given for your K-30. Good to have you here.
02-24-2017, 02:55 PM   #4
Pentaxian




Join Date: Sep 2012
Location: NY
Photos: Gallery | Albums
Posts: 3,736
Welcome to the forums.

02-25-2017, 01:32 AM   #5
PEG Moderator
Loyal Site Supporter
Kerrowdown's Avatar

Join Date: Aug 2008
Location: Hielands o' Scootlund
Photos: Gallery
Posts: 41,911
Welcome, this could be the excuse you've both been waiting for to get something shiny and new.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
aperture block failure, k30, mode, switch
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hello from Warsaw, Poland assa1 Welcomes and Introductions 4 11-24-2015 01:55 PM
Hello from Warsaw (Poland) kugelblitz Welcomes and Introductions 3 08-21-2014 07:47 PM
Hello from Warsaw and, first question. sewerynthegreat Welcomes and Introductions 7 04-04-2014 11:12 AM
Hello from Warsaw AdamW Welcomes and Introductions 3 02-11-2013 12:29 AM
Hello from Warsaw, Poland PabloClavo Welcomes and Introductions 3 02-15-2010 09:58 AM



All times are GMT -7. The time now is 03:50 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top