Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
11-08-2011, 12:02 PM   #1
Inactive Account




Join Date: Oct 2011
Location: Lubaczow
Posts: 12
Pentax 645NII Film Advancing Problems

Hi,

Does anyone had or has problems with the electronic film advance of the Pentax 645NII ?

Today i made 3 pictures with no apparent problem. I was using mirrorlock up mode and when i first depressed the cable release, the mirror went up, but when i depressed the second time to take the "real" picture...nothing happens! The shutter didn't release and of course i didn't hear the advancing of the film. After trying some issues (gettin off; change the mirrorlok up position...) nothing happened. When i turned the camera 180 to take batteries off...then sudenlly the film advanced! I went for a 5 shot using the mirrorlock up and it did the same problem. Only when i turned the camera 180 i heard the the shot and respective film advanccane. The 6 shot i used the single mode and when i depressed i heard (what appeared to me) the photo been taken, but the film didn't avanced...I turned again the camera 180 and heard the film advancing!
The batteries are new (only made 1 roll with them)

Does anyone had any similar experience? What's the problem?

Thank you in advance

11-08-2011, 05:40 PM   #2
Giveaway winner!
MysteryOnion's Avatar

Join Date: Dec 2007
Location: beantown
Photos: Albums
Posts: 933
You didn't say if you checked the battery holder for corrosion or dirt.... just suggesting. Inspect and buff clean all contact on the holder and the inside of the camera... just sounds like something is not giving proper contact.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
advance, batteries, camera, film, medium format, mode, release, shot
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MZ-50 film advancing problem. Help! Leeumm Pentax Film SLR Discussion 15 01-04-2012 01:22 AM
645NII film imprinting ZEPsikopat Pentax Medium Format 2 09-30-2011 04:46 AM
How do I know the film is advancing ? pcarfan Pentax Film SLR Discussion 4 06-26-2010 08:13 PM
film advancing problem on MZ-5n solisti Pentax Film SLR Discussion 4 03-17-2009 06:02 AM
For Sale - Sold: Pentax 645NII AF body + 120 film back chemxaj Sold Items 2 07-14-2008 10:57 PM



All times are GMT -7. The time now is 05:22 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top