Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
03-22-2015, 04:00 PM   #1
Site Supporter




Join Date: Sep 2014
Posts: 69
645Z - blinkies gone and not coming back?

Hi all,

very weird.
I am in M and LV. settings saved as U3.with highlight alert ticked. my usual setup.
now this happened a few times already. I had adjusted Exp til the blinkies come up, went back 1/3 or 2/3 and the blinkies went and I made my exposure.
checked file in LR or Iridient. usually fine.
now today I do the same and I get no blinkies anymore, not even with exp all the way up to 2 seconds...
can't make them come back. switched cam on/off, checked the saved setting, saved it again, pulled battery, all to no avail.
happened a couple of times before in the field, but they came back after on/off.
considering a reset of the cam but since I then have to reprogramm all my saved settings/buttons etc. I'm a bit reluctant.

anybody seen this before ?
😡

Stephan

03-22-2015, 04:46 PM   #2
Administrator
Site Webmaster
Adam's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Arizona
Photos: Gallery | Albums
Posts: 43,118
Try putting the camera in a different shooting mode (non-user), head to the live view menu to enable the shadow/highlight alert, and see if the blinkies come back. If so, this would suggest that the setting hasn't properly been saved in your U3 preset.

Adam
PentaxForums.com Webmaster (Site Usage Guide | Site Help | My Photography)



PentaxForums.com's high server and development costs are user-supported. You can help cover those costs by donating. Or, buy your photo gear from our affiliates, Adorama, B&H Photo, or Topaz Labs, and get FREE Marketplace access - click here to see how! Trusted Pentax retailers:

03-22-2015, 09:48 PM   #3
Site Supporter




Join Date: Sep 2014
Posts: 69
Original Poster
seems like the blinkies are dependent on the overall brightness of the scene in the viewfinder. so I am in M, right?
if I point the camera towards something darker without changing the exposure the blinkies reappear in the bright parts, if I go back to the original composition, they disappear again.
so there's some automatic adjustment happening although I am in Manual Mode!!!

Adam, I have already saved settings again and again, suspecting something likes this, but no luck so far...
��
03-22-2015, 10:07 PM   #4
Site Supporter




Join Date: Sep 2014
Posts: 69
Original Poster
as you can see here, pointing the cam down shows the blinkies, pointing it back up makes them disappear, all with the same exposure.

Attached Images
   
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
645d, 645z, 645z blinkies, blinkies, cam, camera, exp, medium format, on/off, times
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
645Z-difference between warning blinkies and actual exposure zobeleye Pentax Medium Format 9 03-18-2015 06:01 AM
Tethering coming to a 645Z near you. GarethC7 Pentax Medium Format 41 10-21-2014 04:10 AM
645Z LCD play back? MrPhil Pentax Medium Format 5 10-12-2014 02:25 PM
645Z: Coming May 30th 672 Pentax Medium Format 5 05-25-2014 06:02 PM
HSM not working after coming back from the Sigma shop?? tvfd911 Pentax SLR Lens Discussion 5 10-04-2009 03:22 PM



All times are GMT -7. The time now is 05:27 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top