Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
12-20-2015, 04:39 PM   #1
Pentaxian
Wolfeye's Avatar

Join Date: Jul 2013
Photos: Gallery | Albums
Posts: 728
Pentax 645NII Autofocus suddenly stopped working

Was out shooting today and the AF suddenly stopped working. I only have the one AF lens and one AF body - is there any way to tell if it's the lens or the body? The lens is the 80-160. I'm in Iowa, and would be willing to meet anyone close who might have a 645N body I could borrow for a few seconds.

12-20-2015, 05:00 PM   #2
Loyal Site Supporter
baro-nite's Avatar

Join Date: Aug 2011
Location: North Carolina, USA
Photos: Gallery | Albums
Posts: 4,364
Just to check the obvious, are you sure you didn't accidentally move the focus ring to the MF position? Easy to do with the FA-645 lenses.
12-20-2015, 05:13 PM   #3
Pentaxian
Wolfeye's Avatar

Join Date: Jul 2013
Photos: Gallery | Albums
Posts: 728
Original Poster
QuoteOriginally posted by baro-nite Quote
Just to check the obvious, are you sure you didn't accidentally move the focus ring to the MF position? Easy to do with the FA-645 lenses.
There's no AF-MF switch on this particular lens.

---------- Post added 12-20-15 at 06:16 PM ----------

QuoteOriginally posted by baro-nite Quote
Just to check the obvious, are you sure you didn't accidentally move the focus ring to the MF position? Easy to do with the FA-645 lenses.
Ah! Yep, I never noticed that, the lens slips and clicks and says autofocus. It came with no manual. Thanks!
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
645d, 645z, af, body, camera, check, focus, lens, lenses, medium format, mf, move, pentax 645nii autofocus, position
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pentax K10D Display and rear panel stopped working amarverma Troubleshooting and Beginner Help 3 06-06-2015 08:16 AM
Pentax K-3 Screen Burn-In/Auto Off Stopped Working ShaburnBurn Troubleshooting and Beginner Help 3 04-29-2015 08:36 PM
LR5 suddenly stopped importing files wizofoz Digital Processing, Software, and Printing 5 11-29-2014 11:42 PM
K-5 suddenly stopped focusing ChatMechant Troubleshooting and Beginner Help 5 06-13-2013 01:46 PM
Suddenly sensor overheat stopped being a problem? kcobain1992 Pentax K-01 12 01-25-2013 05:24 PM



All times are GMT -7. The time now is 08:52 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top