Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
09-22-2016, 04:51 PM   #1
New Member




Join Date: Jan 2016
Posts: 6
645D Flash triggering issues

Have any of you 645 D owners had problems with flash triggering? I use pocket wizard and Profoto triggers and everything worked great until about a month ago when I started having occasional misfires, then more frequent and finally it won't fire at all. I tried using a sync cord in the sync terminal and nothing there either. Is this fixable?

09-23-2016, 06:04 PM   #2
New Member




Join Date: Dec 2011
Posts: 16
I am having similar issues. Today I was using my pocket wizards and got a lot of misfires. I actually had to back it up some from the proper seating area to get it to fire. A few weeks ago I was using a sync cable and had issues with that as well. I was getting maybe a 65 percent fire rate with the cable.
09-23-2016, 06:40 PM   #3
Forum Member




Join Date: Sep 2016
Posts: 99
This seems troubling since I'll use my Pentax 645D with flash a lot... I did have some miss firings testing the Cactus V6ii with HSS. But I guess that's to be expected.
Which firmware? And are you using the X mode on the dial? Or M?
09-24-2016, 10:34 AM - 1 Like   #4
New Member




Join Date: Jan 2016
Posts: 6
Original Poster
I think I'm going to send it in for repairs and see what happens. This is my primary camera for head shots and other studio work so I sure hope we can get to he bottom of this. I'll let you guys know what I find out.

01-01-2017, 03:44 PM   #5
New Member




Join Date: Jan 2016
Posts: 6
Original Poster
QuoteOriginally posted by Pablo Villegas Quote
This seems troubling since I'll use my Pentax 645D with flash a lot... I did have some miss firings testing the Cactus V6ii with HSS. But I guess that's to be expected.
Which firmware? And are you using the X mode on the dial? Or M?
Well guys, sorry it took me so long to get back on here. Did either of you happen to get your camera wet? I'm pretty sure that was what caused my problem. I got caught in the rain with it and it got pretty damp. It was a few days later that my problems started. I procrastinated for several weeks before I got ready to send it in for repairs but before boxing it up, I decided to try one more time and everything worked perfectly! That was a few months ago, and no troubles since. I guess there was moisture in there and it took some time to dry up. I hope your issues were self correcting too!
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
645d, 645d flash, 645z, camera, flash, medium format, sync
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K-3ii Wireless Flash Triggering jawsy Flashes, Lighting, and Studio 10 07-31-2016 03:52 AM
Cactus optical triggering w/ P-TTL HSS flash - settings bobbotron Flashes, Lighting, and Studio 32 12-31-2015 12:05 PM
Triggering your flash twostroke Flashes, Lighting, and Studio 7 06-14-2013 08:25 AM
Hss flash triggering? adwb Flashes, Lighting, and Studio 7 08-22-2012 12:50 PM
flash triggering and capturing issues paprazze Flashes, Lighting, and Studio 4 04-04-2012 06:19 AM



All times are GMT -7. The time now is 03:36 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top