Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
09-13-2017, 12:50 PM   #1
New Member




Join Date: Jun 2017
Posts: 5
P-TTL Cord Not Firing

Hi All,
I'm shooting a 645z with 540FGZ II, which fires reliably on the shoe. However, when connected via Vello P-TTL cord for Pentax (OCS-P3) I get nothing. I assumed I had a defective unit, so I ordered another and it still does not fire. Vello tech support seems to be at a loss and we all know how helpful 645z Support is from Ricoh/Pentax. I'm hoping one of you might know the secret. Cheers!

09-13-2017, 02:18 PM   #2
Senior Member
originalwinger's Avatar

Join Date: Mar 2009
Location: Oro Station, Ont. Canada
Posts: 147
You will have to go back to the basics. I suggest the 1st thing to check are the cords continuity with an ohm meter. If this proves good one or more contacts are either switched or not making contact, find someone with a basic knowledge of electronics and they will sort it out for you.
09-13-2017, 03:03 PM   #3
New Member




Join Date: Jun 2017
Posts: 5
Original Poster
QuoteOriginally posted by originalwinger Quote
You will have to go back to the basics. I suggest the 1st thing to check are the cords continuity with an ohm meter. If this proves good one or more contacts are either switched or not making contact, find someone with a basic knowledge of electronics and they will sort it out for you.


Thank you. If the latter were the case, it doesn't seem like the flash would fire when directly mounted on the shoe, correct? Seems unlikely, but maybe I received two defective units.


09-13-2017, 03:17 PM - 1 Like   #4
Administrator
Site Webmaster
Adam's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Arizona
Photos: Gallery | Albums
Posts: 42,825
QuoteOriginally posted by team_ream Quote
Thank you. If the latter were the case, it doesn't seem like the flash would fire when directly mounted on the shoe, correct? Seems unlikely, but maybe I received two defective units.
My recommendation would be to pick up an OEM Pentax cord. Would probably save a couple of headaches!


Adam
PentaxForums.com Webmaster (Site Usage Guide | Site Help | My Photography)



PentaxForums.com's high server and development costs are user-supported. You can help cover those costs by donating. Or, buy your photo gear from our affiliates, Adorama, B&H Photo, or Topaz Labs, and get FREE Marketplace access - click here to see how! Trusted Pentax retailers:

09-14-2017, 09:38 AM   #5
New Member




Join Date: Jun 2017
Posts: 5
Original Poster
QuoteOriginally posted by Adam Quote
My recommendation would be to pick up an OEM Pentax cord. Would probably save a couple of headaches!


Do they make a hot shoe cord? I can't seem to find one.


09-14-2017, 04:50 PM   #6
Administrator
Site Webmaster
Adam's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Arizona
Photos: Gallery | Albums
Posts: 42,825
Of course You need all 3 though

Pentax F5P 3' Extension Cord for Off-Camera TTL Flash 37347 B&H

Pentax Hot Shoe Adapter F 31022 B&H Photo Video

Pentax Off Camera Shoe Adapter F 31046 B&H Photo Video

Adam
PentaxForums.com Webmaster (Site Usage Guide | Site Help | My Photography)



PentaxForums.com's high server and development costs are user-supported. You can help cover those costs by donating. Or, buy your photo gear from our affiliates, Adorama, B&H Photo, or Topaz Labs, and get FREE Marketplace access - click here to see how! Trusted Pentax retailers:

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
645d, 645z, camera, cord, medium format, p-ttl, p-ttl cord, support, vello
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Sale - Sold: Reduced! Pentax 67 TTL, 200mm, 135, 55 f4,,extension, cold cord, Kto67, 49 reverse stemked Sold Items 21 03-09-2017 06:10 PM
Vivitar 880AFC not firing on my KS-2 Thagomizer Flashes, Lighting, and Studio 3 03-08-2017 07:51 AM
Flash not firing on K30 Fastback67 Troubleshooting and Beginner Help 5 05-24-2016 11:22 AM
Speedlight flash not firing at fast shutter speeds?? genesmasher Troubleshooting and Beginner Help 25 01-12-2016 10:15 AM
TTL cord vs P-TTL cord jqjones Pentax Camera and Field Accessories 8 05-01-2010 07:56 AM



All times are GMT -7. The time now is 03:19 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top