Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
07-10-2010, 04:00 PM   #1
Moderator
Site Supporter
photolady95's Avatar

Join Date: May 2009
Location: Cruising PentaxForums and watching your back.
Photos: Gallery | Albums
Posts: 9,014
Another Odd problem with my K100D

I think it was with the SDHC card though, but wanted to comfirm this. I was out shooting this afternoon, and came inside to upload the photos to my computer. I started out like I always do, insert card and card reader into computer. Start transfering photos via move option. It gets going and all of a sudden it says there are two of the same photo, did I want to transfer both. I've never seen this before, so wanted your opinion. Once they were in the computer they showed as number 7199 (2) and 7199. And they are two different photos.

All settings in the camera were the same as I always use except I changed one thing, and that was the focus point. Don't think that should have done this though.

07-10-2010, 05:42 PM   #2
Pentaxian




Join Date: Apr 2007
Location: Oklahoma USA
Posts: 1,476
I can only tell you that my k100 has never done that.

In general what I do is to copy the files from the sdcard reader, then reformat the card in the camera before using it for additional pictures.

Paul
07-10-2010, 05:50 PM   #3
Moderator
Site Supporter
photolady95's Avatar

Join Date: May 2009
Location: Cruising PentaxForums and watching your back.
Photos: Gallery | Albums
Posts: 9,014
Original Poster
Yeah, I just did that. Formatted in camera and took some more shots which didn't do what it did last time. I hadn't formatted for a few weeks, so maybe that cured the problem. Thanks Paul.
07-12-2010, 04:27 PM   #4
Moderator
Site Supporter
photolady95's Avatar

Join Date: May 2009
Location: Cruising PentaxForums and watching your back.
Photos: Gallery | Albums
Posts: 9,014
Original Poster
Well, I haven't had that problem again. I don't know what happened but after asking here, I went ahead and formatted in the camera and another problem or glitch I was having disappeared also. The glitch was when I inserted my card reader the computer asked if I wanted to scan for possible problems. After formatting, that message does not appear anymore.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, card, computer, pentax help, photography, photos
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Odd Lens/Camera problem Dreamofgilgamesh Pentax Film SLR Discussion 7 06-22-2010 07:16 PM
Soligor 135mm. Odd focus problem ? Lloydy Pentax SLR Lens Discussion 6 01-18-2010 08:41 PM
K100D problem? Zou Pentax DSLR Discussion 5 03-22-2009 12:03 PM
K20D and odd white balance problem WMBP Pentax DSLR Discussion 7 04-06-2008 04:42 PM
problem with K100D Branimir Pentax DSLR Discussion 15 12-20-2006 11:05 AM



All times are GMT -7. The time now is 04:40 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top