Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
03-03-2011, 08:14 AM   #1
New Member




Join Date: Mar 2011
Location: United Kingdom
Posts: 6
Pentax K1000 film won't advance

Hello,

I've just bought an old Pentax K1000 and have tried loading the film, following the instructions in the manual. I've loaded the film in the cassette chamber and pulled it over to the take-up spool, but can't advance the film using the rapid wind lever. Without the film inserted, if I pull the rapid wind lever the take-up spool just moves very slightly anti-clockwise and the lever does not return to its original position - it has to be pushed back.

I'm presuming therefore it is not working, and wondered if anyone had a fix they could suggest?

Many thanks in advance.

03-03-2011, 08:53 AM   #2
Inactive Account




Join Date: Aug 2008
Location: Michigan, USA
Photos: Gallery | Albums
Posts: 7,485
The obvious question, Did you try firing the shutter before winding?

03-04-2011, 12:50 AM   #3
New Member




Join Date: Mar 2011
Location: United Kingdom
Posts: 6
Original Poster
Hi - I have a friend looking at it, so not to worry. Thanks.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
advance, film, k1000, lever, pentax, pentax help, pentax k1000 film, spool, wind
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K1000 mirror locks up with film advance awsutter Pentax Film SLR Discussion 4 12-27-2010 12:34 PM
ZX-7 Film Advance Troubles shiestmiester Pentax Film SLR Discussion 4 06-01-2010 06:10 AM
Film advance jammed on KM Kmman Pentax Film SLR Discussion 22 09-25-2009 06:12 PM
ZX-L film advance problem clawhammer Pentax Film SLR Discussion 5 08-16-2008 08:54 PM
Pentax MG film advance Vellian Pentax Film SLR Discussion 1 02-05-2007 07:13 AM



All times are GMT -7. The time now is 01:43 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top