Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
02-01-2012, 10:49 AM   #1
Veteran Member
mrNewt's Avatar

Join Date: Nov 2011
Location: ON, RH
Posts: 2,170
MZ-6 - mirror problem

I haven't use my MZ-6 for quite some time and recently I decided to use it for a couple of B&W rolls.

I got new batteries, I did a couple of "blank" test shots and everything seemed to be just fine.
Put in the film, did one shoot and couldn't be more happier.

But then everything went down the drain ... I was preparing to take another shoot. I pressed the "preview depth" button to see a preview and then the camera made some winding noise, view finder went black and then was keep on doing this noise. I looked at the LCD screen and noticed that the camera keeps on taking pictures by itself every 10 seconds or so :|. But just winding the film, not actually opening the shutter (heard no clicks).

Film got to the end and it stoped. I rewinded the film and then the camera went back on making the same noise. I opened the camera and nothing was moving.

I took the lens off and I was a little astonished ... ... the whole mirror mechanism just hangs somwhere between locked-up and fully open. It just stays there hanging ...
Anyone know what the hell is going on and if I can fix it!?

I have turned the camera off and on numerous times and took the batteries out as well. As soon as I turn it on it goes back at making that winding noise and keeps on counting. Mirror stays at the same position. You can move it up and down but is like nothing is holding it ... and the viewfinder is pitch black.

The MZ-6 was my first ever Pentax camera and it was a present from my wife, so there is some sentimental value to it.
Will be nice to get fixed ...

Thanks for any inputs!

02-02-2012, 06:21 AM   #2
Veteran Member
mrNewt's Avatar

Join Date: Nov 2011
Location: ON, RH
Posts: 2,170
Original Poster
So, I guess my camera just end up in the twilight zone?
02-02-2012, 06:33 AM   #3
Senior Member




Join Date: Dec 2008
Photos: Gallery
Posts: 153
Most likely you're experiencing the same problem as in this thread:
https://www.pentaxforums.com/forums/pentax-film-slr-discussion/39450-mz5n-mir...ce-manual.html
02-02-2012, 07:37 AM   #4
Veteran Member
mrNewt's Avatar

Join Date: Nov 2011
Location: ON, RH
Posts: 2,170
Original Poster
Oh boy ... I had a feeling the motor might be dying ...
Well, I guess I will be trying some local shops and see if they can replace it for me.

Thanks a lot for pointing me in the right direction!

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
batteries, camera, couple, film, mirror, mz-6, noise, pentax help
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How common is the K5 Shutter/mirror problem Rin Pentax K-5 38 12-28-2011 05:35 PM
K-7 shutter/mirror problem indeo Pentax DSLR Discussion 7 08-31-2011 09:38 AM
Double mirror flip problem K-r with M42 lens au22ru Pentax DSLR Discussion 11 07-22-2011 04:17 AM
Pentax K-x mirror slap and/or SR blur problem firefly Pentax DSLR Discussion 100 02-02-2011 07:26 PM
mirror problem with pentax spotmatic emanuelelectricity Pentax Film SLR Discussion 3 05-21-2010 01:32 PM



All times are GMT -7. The time now is 03:31 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top