Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
03-23-2012, 08:17 AM   #1
New Member




Join Date: Mar 2012
Location: Boise, Idaho
Posts: 7
K7 Lens contact sensor

I've had an issue with my K7 regarding communication with the attached lens. It no longer recognizes any lens attached to the camera and this continues despite cleaning the camera body contacts and lens contacts. It appears to be an issue within the camera body itself. I can still shoot totally manual (focus and aperture), but no automatic functions work. Any thoughts?

03-23-2012, 11:30 AM   #2
Pentaxian
Lowell Goudge's Avatar

Join Date: Jan 2007
Location: Toronto
Photos: Gallery | Albums
Posts: 15,346
do you have any K mount lenses? If so, try something with one ( they must be K not KA lenses)

Set the aperture and press the DOF preview, and see if the camera stops the lens down. ALso, do you get focus confirmation

this would indicate that you have a problem with pin 7 of the body mount (furthest away from the lens locking pin, It probably would need to go into the shop for repair.
03-23-2012, 12:22 PM   #3
New Member




Join Date: Mar 2012
Location: Boise, Idaho
Posts: 7
Original Poster
Thanks for your feedback. It appears as though that is the issue. Hopefully it won't be an expensive fix.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
body, camera, contacts, issue, k7, lens, pentax help
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Contact cleaning DigiMack Troubleshooting and Beginner Help 7 07-23-2011 06:12 AM
Question Errors in Lens Reviewer's contact info excanonfd Site Suggestions and Help 2 06-30-2011 02:28 PM
Whom do I contact? amidtb994 General Talk 56 12-28-2010 10:52 AM
Lens information contact diagram jbrowning Pentax DSLR Discussion 4 09-02-2010 08:40 PM



All times are GMT -7. The time now is 10:28 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top