Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
04-17-2012, 07:33 AM   #1
Inactive Account




Join Date: Apr 2012
Posts: 4
Lady in need of help

Good afternoon everyone.

I am new to this site and want to say a grand hello to everyone. I am looking for someone who can point this non-blond lady in the right direction. I own a Pentax K10D and just loooooooooooove it. I would like to start shooting with remote assist as I am going to be doing some studio work and remote assist will help me. I downloaded the upgrade firmware as directed, I loaded it onto my card and up graded my camera, but when I plug in my usb cable to the camera and the computer and switch on my camera it only shows pc in the bottom right hand corner and no other actions can be taken. I opeen up the pentax remote assist icon on my desk top but that is the end of my excitment. What am I doing wrong? what haven't I done that I should have done to make my pride and joy work for me??? any help would be greatly appreciated. Thanks Mary C.

04-17-2012, 07:37 AM   #2
Senior Moderator
Loyal Site Supporter
Parallax's Avatar

Join Date: Apr 2008
Location: South Dakota
Photos: Gallery
Posts: 15,621
Welcome non-blond Mary. I'm moving this to the troubleshooting forum, as I think you'll likely get quicker help there.
04-17-2012, 07:53 AM   #3
Inactive Account




Join Date: Apr 2012
Posts: 4
Original Poster
Many Thanks Parallax, I am beginning to think the grey hairs are blond in hiding, I should have thought about the troubleshooting departement!!! but my frustration levels are so high I am not thinking straight. Lets hope someone can come up with the answer before the shoot tomorrow.
04-17-2012, 09:03 AM   #4
Pentaxian




Join Date: Jan 2012
Location: Slovenia
Photos: Gallery
Posts: 2,180
You upgraded the official firmware or installed PKtether?

04-17-2012, 05:17 PM   #5
Site Supporter




Join Date: Jul 2008
Location: Detroit MI, USA
Posts: 503
If you are referring to Pentax Remote Assistant 3 and or its updates (CD given with the K10D) it will not run on windows 7 and that's what I think may be the problem. If your running Vista or XP you should have little problems.
04-17-2012, 07:09 PM   #6
Senior Member




Join Date: Jul 2011
Location: Indiana
Posts: 170
I run windows 7 and also run remote assitant 3, I have 2 K10d's and it will work with either one. I had some problems when I first tried it but after fiddeling with it, it started working. I am not a computer expert, so I can not tell you why it started working, it just did.
04-17-2012, 11:04 PM   #7
Inactive Account




Join Date: Apr 2012
Posts: 4
Original Poster
Hi everyone thanks for input. I do not have the cd that was with the camera when new. It has gone awol!!! I am running VISTA and am at a total loss. I downloaded the official firmware from the Pentax site. When I downloaded the update 1.31 from Pentax, I followed the 'readme' instructions to the letter. I have the Pentax remote assist icon on the desk top which opens up.. I have the firmware icon that I put onto my card, then into the camera and did what I was told, but still nothing. When I plug in the UBS cable and switch the camera on that is where it ends... nothing nadda.. zilch... just the little pc in bottom rt cnr. hmmmm can it really be this difficult?? Looks like my shoot today will be done the old fashioned way..grrrrr.
04-17-2012, 11:53 PM   #8
Inactive Account




Join Date: Apr 2012
Posts: 4
Original Poster
LOL, I keep switching on the camera and praying but prayers not answered... I am sure it is going to be a simple as one button on the camera that needs to be 'flicked'.

04-18-2012, 01:01 AM   #9
Veteran Member
Anvh's Avatar

Join Date: Sep 2011
Posts: 4,616
Right click on the icon and open Pentax remote assist as administrator and see if that does the trick
04-18-2012, 01:18 AM   #10
Veteran Member




Join Date: Apr 2007
Location: Melb. Aust
Posts: 841
I had this running once... never had a reason to use it however so can't really help other than....

please confirm that the firmware was applied to the camera... your posts are a little confusing.
04-18-2012, 07:39 AM   #11
Pentaxian




Join Date: Sep 2007
Location: Bay Village, Ohio USA
Posts: 1,047
QuoteOriginally posted by Mary C Quote
Hi everyone thanks for input. I do not have the cd that was with the camera when new. It has gone awol!!! I am running VISTA and am at a total loss. I downloaded the official firmware from the Pentax site. When I downloaded the update 1.31 from Pentax, I followed the 'readme' instructions to the letter. I have the Pentax remote assist icon on the desk top which opens up.. I have the firmware icon that I put onto my card, then into the camera and did what I was told, but still nothing. When I plug in the UBS cable and switch the camera on that is where it ends... nothing nadda.. zilch... just the little pc in bottom rt cnr. hmmmm can it really be this difficult?? Looks like my shoot today will be done the old fashioned way..grrrrr.

Are you sure that the firmware upgrade "took"? Turn the camera off. Hold down the menu button and turn it back on. It will display the installed firmware level for a few seconds. Make sure it is 1.31.

If it is NOT 1.31, then you need to troubleshoot the upgrade process. If it IS 1.31, then you need to troubleshoot your PC.
04-25-2012, 06:58 AM   #12
Veteran Member
gbeaton's Avatar

Join Date: Apr 2012
Location: Montreal
Photos: Gallery | Albums
Posts: 343
When you attach a USB device like the camera to your computer, windows should prompt you to install a driver for the device (either automatically - it searches the computer or web, or manually - you provide the driver). The driver would have been with your Pentax installation CD. If you are not getting the prompt then the driver should already be installed. Maybe check the pentax website for drivers and install them again anyway. (seeing only PC on your camera is normal.) Make sure remote assistant 3 works with vista - it should.

good luck!
04-25-2012, 07:04 AM   #13
Banned




Join Date: Mar 2012
Location: Charleston & Pittsburgh
Photos: Albums
Posts: 1,683
QuoteOriginally posted by jamesm007 Quote
If your running Vista or XP you should have little problems

Except that... If this person has not done this by now... That Microsoft Vista now requires a type of subscription to do non critical updates - oops. As for XP it depends, but very well may be the same issue
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, help, lady, pentax, pentax help
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nature Little Old Lady Rupert Post Your Photos! 3 08-31-2011 08:05 PM
People Shy Lady Pablom Post Your Photos! 7 07-24-2010 10:54 AM
People Lady on the Street Henrik Kristensen Post Your Photos! 5 07-07-2010 06:48 PM
Macro Lady Beetle Douf Post Your Photos! 3 06-12-2010 09:40 AM
Does any one know this lady? adwb Troubleshooting and Beginner Help 6 06-06-2010 09:48 AM



All times are GMT -7. The time now is 07:44 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top