Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
05-22-2012, 07:37 AM   #1
New Member




Join Date: May 2012
Location: North Carolina
Posts: 4
K-x Video Problem - SR Always on - Even when it shows as being off

Up until now, I have been using my K-x for still photos only. It has done a great job for my needs. Today, I decided to try shooting some video with the camera, and the SR cycles constantly as soon as the mirror goes up. I have upgraded the firmware to the latest (1.03), with no improvement. I have turned off SR for both stills and movies, and it shows as being turned off, but SR continues to cycle and actually causes shake in the video. I have tried new batteries as well as a different brand of batteries, but the problem continues. Has anyone else seen this behavior?

Thanks,
Greg

05-22-2012, 01:11 PM   #2
New Member




Join Date: May 2012
Location: North Carolina
Posts: 4
Original Poster
Update to my post...the sound the camera makes when in Movie mode is the exact same sound as the Dust Removal function, only it never stops shaking the sensor. Anyone? Anyone? Bueller?

Thanks,
Greg
06-03-2012, 07:16 PM   #3
Site Supporter
gebco's Avatar

Join Date: Mar 2010
Location: Winnipeg
Photos: Gallery | Albums
Posts: 284
Just to clarify. . .

You went into the MENU on page 3 and disabled SR under ''Movie'' as opposed to SR off in INFO?
06-04-2012, 05:38 AM   #4
New Member




Join Date: May 2012
Location: North Carolina
Posts: 4
Original Poster
That is correct....I disabled SR under MOVIE in the menus.
Thanks,
Greg

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
batteries, k-x, k-x video, pentax help, sr, video
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K-r video audio problem - last 10 seconds of file pdxfive Pentax K-r 6 12-03-2011 03:15 AM
problem with k-x & Sigma 70-200 2.8 II HSM video? servaas-products Pentax DSLR Discussion 6 11-10-2010 02:34 PM
Video problem! interference waves in low light. dedmozaj Video and Pentax HDSLRs 10 09-06-2010 09:18 AM
Video problem with new K-7 ddbarchitect Video and Pentax HDSLRs 9 06-09-2010 07:46 AM
New York Times: Video Shows American Killing of Photographer johnmflores General Talk 18 04-06-2010 02:45 PM



All times are GMT -7. The time now is 07:57 AM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top