Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
07-02-2012, 11:33 AM   #1
Inactive Account




Join Date: Jul 2012
Posts: 9
Green dot in movie mode on K5 and AF lamp not auto ligh

In Movie mode, sometime have a green dot on pictures , change Custom Image funtion can to do clear green dot. Version firmware my k5 is 1.13. In Photo mode (viewfinder) sometime AF lamp on my k5 not auto on when low light. Recommendation a funtion AF lamp on/off manual should add to funtions table and option funtion AF lamp always turn on when pressed halfway shutter release button until AF confirm.

<iframe width="1280" height="720" src="http://www.youtube.com/embed/s6rvspN9m30" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

07-02-2012, 11:43 AM   #2
Administrator
Site Webmaster
Adam's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Arizona
Photos: Gallery | Albums
Posts: 43,664
Scrap the html and just paste the youtube link- the video will automativally be embedded.
07-02-2012, 11:08 PM   #3
Inactive Account




Join Date: Jul 2012
Posts: 9
Original Poster
Sorry, this is my first time.
07-03-2012, 08:56 PM   #4
Inactive Account




Join Date: Jul 2012
Posts: 9
Original Poster
??? help me, please !

07-03-2012, 09:08 PM   #5
Pentaxian
LeDave's Avatar

Join Date: Jun 2009
Location: Minneapolis - St. Paul
Photos: Gallery
Posts: 2,904
Haisun, sometimes the AF lamp will not go on while in low light because the AF lamp goes on only when needed in order to focus. Looking at the video in 720p and full screen, I see the green dot, that is because it is a dead pixel. If it bothers you so much, I would send it in for a new panel, although it will be costly.
07-03-2012, 10:23 PM   #6
Veteran Member
sterretje's Avatar

Join Date: Dec 2008
Location: Roodepoort, South Africa
Photos: Gallery | Albums
Posts: 3,534
Dead pixels are a part of life (unfortunately). Replacing the sensor / camera will more than likely result in a camera with a dead pixel in another location.

With regards to the AF assist; it would indeed be a nice feature if the user could set the light level at which it is activated.
07-03-2012, 11:36 PM   #7
Inactive Account




Join Date: Jul 2012
Posts: 9
Original Poster
In photo mode, I see no dead pixels. Thus there is no dead pixels on sensor ? Thanks for the interest
07-03-2012, 11:44 PM   #8
Pentaxian
LeDave's Avatar

Join Date: Jun 2009
Location: Minneapolis - St. Paul
Photos: Gallery
Posts: 2,904
Haisun then it's a pixel that gets hot really fast when used for a period of time, causing it to flare green like that. If it doesn't show up in your photos, try bursting in jpeg for about 30 shots, you'll see the green dot will appear in the later shots.

07-03-2012, 11:50 PM   #9
Inactive Account




Join Date: Jul 2012
Posts: 9
Original Poster
Thanks! I understand, if I keep shooting that damaged pixel ?
07-04-2012, 06:05 AM   #10
Inactive Account




Join Date: Jul 2012
Posts: 9
Original Poster
I test on photo mode, live view function, green dot not appear, at which the sensor in the long run.
If I turn on the camera on movie mode, green dot appear, when switch to photo mode then turn back movie mode, green dot not appear. Such pixels have to die? This is a test video. Sorry, because I use phone so bad quality.
07-08-2012, 10:48 AM   #11
Inactive Account




Join Date: Jul 2012
Posts: 9
Original Poster
I am already reset, the problem has been resolved. I think , this is the error firmware or ram. May at any time, it will return. Is there firmware next upgrade for this bug ???
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
af, dot, funtion, k5, lamp, mode, pentax help
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K-5 movie mode neal_grillot Pentax K-5 8 03-21-2012 10:11 AM
AUTO ISO in movie mode fix? bicameral2 Pentax K-5 9 03-13-2012 09:23 AM
pictures have blue tint in every mode but green mode pearsaab Pentax K-5 7 01-23-2012 06:13 AM
X90 Movie Mode PentaxExpression Troubleshooting and Beginner Help 10 10-28-2011 01:58 AM
K-5 magnify during movie mode? JohnBee Pentax K-5 7 04-19-2011 01:21 PM



All times are GMT -7. The time now is 08:23 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top