Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
08-25-2012, 09:12 PM   #1
Senior Member
tweet25's Avatar

Join Date: Dec 2011
Location: Northen BC
Photos: Gallery
Posts: 230
Problem?

Hi - I am wondering if anybody would know what causes this? the camera was a Kr with about 20,000 photos, and out of 40 taken that day, 4 turned out like this?

and the preview screen went weird white on some of the other shots, but those ones were fine. These photos were taken inside with an external flash (pointed up)
thank you

Attached Images
View Picture EXIF
PENTAX K-r  Photo 
08-25-2012, 09:53 PM   #2
Inactive Account




Join Date: Dec 2008
Location: North Carolina
Photos: Albums
Posts: 1,720
Would seem to me that the flash didn't fire, according to the EXIF: Flash Used No

I'm guessing you didn't give the flash enough time to charge and the option to not allow the shutter to release if the flash is not charged has been disabled.

As for the weird white areas on the preview screen, I believe it was showing you the overexposed areas of the shot.
08-25-2012, 10:19 PM   #3
Senior Member
tweet25's Avatar

Join Date: Dec 2011
Location: Northen BC
Photos: Gallery
Posts: 230
Original Poster
thanks elliott - my daughter-in-law was using my camera - and when i downloaded the photos i was freaked out. I thought my camera was broken. I have never had that happen before.
I will have to park my K30 and shoot with my Kr tomorrow. thanks again
08-25-2012, 10:43 PM   #4
Inactive Account




Join Date: Dec 2008
Location: North Carolina
Photos: Albums
Posts: 1,720
I believe the setting is called "Release While Charging", it is in the custom settings menu. That will prevent this from happening again, just don't panic when the shutter doesn't trigger.

08-27-2012, 09:07 PM   #5
Veteran Member
mysticcowboy's Avatar

Join Date: Apr 2009
Location: port townsend, wa
Photos: Albums
Posts: 968
Your problem is that you enabled "ghost mode". I think it's in the paranormal setting menu. Turn it off with ESP.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, pentax help, photography, photos
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K5 sent back for 'mirror slop' problem but came back with much worse problem captainbert Troubleshooting and Beginner Help 24 07-10-2012 01:08 PM
Possible K-5 WR problem fog Pentax K-5 7 03-15-2012 11:03 AM
Is this a front focusing camera problem or lens problem? Lens tests Metalwizards Pentax K-r 15 03-06-2011 01:24 AM
K-5 battery problem? camera problem? user problem? imtheguy Pentax K-5 39 11-03-2010 06:02 PM
Card read problem K20d. Have you had this problem? rsi1986 Pentax DSLR Discussion 8 12-27-2008 05:25 AM



All times are GMT -7. The time now is 12:12 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top