Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
10-26-2012, 10:03 AM   #1
New Member




Join Date: Oct 2012
Posts: 4
Pentax k-5 iso issue

Hi guys!

I am relatively new to Pentax. Recently I noticed that my k-5 does not go lower than iso 200 with normal iso setting and 160 in extended sensitivity setting.
Maybe this is just a simple setting but I cannot find the solution.

Any advice is welcome.

Thanks a lot.

10-26-2012, 10:22 AM   #2
Veteran Member
Roob-N-Boots's Avatar

Join Date: Apr 2011
Location: Palm Springs CA
Posts: 384
I think you need to download the latest firmware. Latest K-5 Firmware Update : Software Downloads | PENTAX RICOH IMAGING
10-26-2012, 10:23 AM   #3
Pentaxian
aurele's Avatar

Join Date: Jan 2011
Location: Paris, France
Photos: Albums
Posts: 2,906
no, just press the "info" button and desactivate the higlight / shadow compensation.
10-26-2012, 10:23 AM   #4
Site Supporter
boriscleto's Avatar

Join Date: Dec 2009
Location: Liverpool, NY
Photos: Gallery
Posts: 12,300
Turn off Highlight and/or Shadow Correction in D-Range Setting.

10-26-2012, 10:23 AM   #5
Loyal Site Supporter
blackcloudbrew's Avatar

Join Date: Mar 2009
Location: Cotati, California USA
Photos: Gallery | Albums
Posts: 3,782
It goes to 100 or 80 on extended sensitivity setting. You've got either the highlight or shadow correction set (record menu 3 Dynamic Range). When set the minimum ISO goes to 200 and 160 respectively. Turn off both of those and your ISO will behave as expected.
10-26-2012, 10:25 AM   #6
New Member




Join Date: Oct 2012
Posts: 4
Original Poster
Thank you very much guys for responding this fast. The highlight correction was the "problem".
Thanks again.
10-27-2012, 03:48 AM   #7
Inactive Account




Join Date: Feb 2012
Location: Sydney
Photos: Albums
Posts: 6
Thanks from me too I just came in to ask about the same problem on my k-r
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
iso, k-5, pentax, pentax help
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I am getting a lot of noise at ISO 800 and ISO 1600.... Abstract Pentax K-5 19 11-30-2010 10:48 AM
K-r vs. K-x ISO samples (or return of the ISO flower!) devorama Pentax K-r 31 10-29-2010 02:05 AM
K-x Av with auto-ISO: slow shutter speed issue Karellen Pentax DSLR Discussion 6 02-22-2010 03:58 PM
New k20d owner with low ISO noise issue candgpics Pentax DSLR Discussion 31 02-26-2009 08:56 AM
K100D shooting ISO 1600 issue: Images have orange horizontal streak kveldalf Pentax DSLR Discussion 8 11-02-2008 05:39 AM



All times are GMT -7. The time now is 07:15 AM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top