Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
02-13-2013, 01:02 AM   #1
Forum Member




Join Date: Jan 2013
Photos: Albums
Posts: 96
sooo my firmware upgrade is going bad...help

Screen has been flashing now loading for 5 minutes now...what is happening??

02-13-2013, 01:02 AM   #2
Forum Member




Join Date: Jan 2013
Photos: Albums
Posts: 96
Original Poster
v1.02
02-13-2013, 01:08 AM   #3
Administrator
Site Webmaster
Adam's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Arizona
Photos: Gallery | Albums
Posts: 43,125
QuoteOriginally posted by spectamaniac Quote
v1.02
What camera? Isn't that message shown before the update actually begins?

Adam
PentaxForums.com Webmaster (Site Usage Guide | Site Help | My Photography)



PentaxForums.com's high server and development costs are user-supported. You can help cover those costs by donating. Or, buy your photo gear from our affiliates, Adorama, B&H Photo, or Topaz Labs, and get FREE Marketplace access - click here to see how! Trusted Pentax retailers:

02-13-2013, 01:09 AM   #4
Forum Member




Join Date: Jan 2013
Photos: Albums
Posts: 96
Original Poster
QuoteOriginally posted by Adam Quote
What camera? Isn't that message shown before the update actually begins?
k30, i hope it hasnt begun yet.... I went to the paryt where it said update to 1.02, clicked ok, and it went to now loading

02-13-2013, 01:13 AM   #5
Forum Member




Join Date: Jan 2013
Photos: Albums
Posts: 96
Original Poster
I guess I just wait for the battery to die, or something to happen....
02-13-2013, 01:15 AM   #6
Forum Member




Join Date: Jan 2013
Photos: Albums
Posts: 96
Original Poster
fml...this is gonna be a long night
02-13-2013, 01:17 AM   #7
Forum Member




Join Date: Jan 2013
Photos: Albums
Posts: 96
Original Poster
or maybe I just turn it off...I don't know if I can just sit here and watch it blink...
02-13-2013, 01:25 AM   #8
Veteran Member




Join Date: Jul 2009
Location: London
Posts: 889
So tell us what's happened then. I'm in suspense!

02-13-2013, 01:28 AM   #9
Forum Member




Join Date: Jan 2013
Photos: Albums
Posts: 96
Original Poster
you don't know suspense until you have walked 30 minutes in my shoes...
02-13-2013, 01:30 AM   #10
Forum Member




Join Date: Jan 2013
Photos: Albums
Posts: 96
Original Poster
Haha, well, turned it off, did nothing, So i removed the battery. Then, I took a nice double shot of Sailor Jerry putt the battery in.....and...she still works.
I think I will wait for v 1.03 to come out..until I patch again.
02-13-2013, 01:34 AM   #11
Site Supporter
altopiet's Avatar

Join Date: Sep 2010
Location: The Great Karoo, South Africa
Photos: Gallery | Albums
Posts: 1,927
If you've followed the correct procedure as explained, it shouldn't take more than a minute to do it. Somewhere you missed a step or perhaps copied the wrong file to the SD card, or something. If I was in your place, and the card access lamp is not blinking, indicating that there is something still being transferred from the card to the camera, I would pull the battery, give it a few minutes, insert it again and try to restart the camera and check if it operates normally. Then check the version number, and if it is still the old one, start the update procedure again, taking care to follow the instructions to the letter.
Edit: I see you did it while I was typing Just follow the instructions carefully...
02-13-2013, 01:43 AM   #12
Forum Member




Join Date: Jan 2013
Photos: Albums
Posts: 96
Original Poster
Thanks for the advice. I don't know what I messed up..I installed v1.01 right before 1.02 came out, that was smooth and easy..n Right now I am VERY happy with v1.01 ...so I am gonna pass on 1.02 for a while.
02-13-2013, 01:46 AM   #13
Senior Member




Join Date: May 2011
Location: Herefordshire, UK
Posts: 197
Could just be a corrupted download of the firmware.
Try downloading it again, maybe on to a different SD card.
02-13-2013, 01:52 AM   #14
Forum Member




Join Date: Jan 2013
Photos: Albums
Posts: 96
Original Poster
Very true percy..but I'm still stickin with v1.01. Heading to the grand canyon soon and don't wanna take a chance. I will upgrade when I get back
02-13-2013, 04:00 AM   #15
Veteran Member
VisualDarkness's Avatar

Join Date: Nov 2011
Location: Uppsala, Sweden
Photos: Gallery
Posts: 4,441
What version does it say now?
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
pentax help
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K30 Firmware upgrade - Is it worth buying a 32gb card? Steven Chain Pentax K-30 & K-50 7 02-11-2013 04:56 PM
Need help to confirm that my new K-5 and kit lens is not a bad copy kkx Pentax K-5 12 01-07-2012 02:53 PM
K-5 problem or are my eyes going bad??? Ubuntu_user Pentax K-5 26 08-07-2011 10:34 AM
help, bad firmware broke my new camera :( spystyle Troubleshooting and Beginner Help 36 01-22-2011 07:42 AM
Machinery My car is sooo big gnodde Post Your Photos! 3 09-03-2010 11:15 PM



All times are GMT -7. The time now is 01:52 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top