Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
05-05-2013, 10:54 AM   #1
Forum Member




Join Date: Nov 2007
Location: canada
Posts: 67
K10D 4 way arrow pad not working

I have a K 30 coming my way but have always planned to keep my K10D. Today, while out shooting my daughter's Cadet Parade I went to review some photos going "backwards" with the left pointing arrow key...no go! I then tried to use the other arrows (to choose ISO, WB, flash modes, etc.) and all but the left pointing arrow key continue to function properly. Had I been on auto WB I could still manage but being a gloriously sunny day today I set my WB accordingly...and now it is STUCK!

Anyone have experience or knowledge of this issue - either to fix the arrow key or a work around the issue so that I may continue to use the camera?

Thanks!

05-05-2013, 02:47 PM   #2
Site Supporter
Site Supporter
JimJohnson's Avatar

Join Date: Jan 2012
Location: Lake Superior - Michigan
Photos: Gallery
Posts: 2,277
Sounds like it is gunked up. Remove the battery, blow around the button with canned air first. If that doesn't blow the crud free, use a spray of electronic contact cleaner and work the button.
05-05-2013, 05:44 PM   #3
Forum Member




Join Date: Nov 2007
Location: canada
Posts: 67
Original Poster
Thanks Jim - we tried both ideas and although we did blow out a pile of gunk (dead skin cells/hand cream/dust mixture I'm sure!) it is still not working.

Will try these steps again tomorrow.

Denise
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
arrow, issue, k10d, pentax help, wb
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digital Utility 4.0 program suddenly not working Pat_H Troubleshooting and Beginner Help 3 11-26-2012 07:52 PM
Connecting my K10D to a Nexus7 pad??? robert Pentax DSLR Discussion 2 10-15-2012 06:20 AM
Pentax-DA 35mm F2.4 AL autofocus not working mr_white Troubleshooting and Beginner Help 6 01-20-2012 04:01 PM
K10D Grip not working mysterick Pentax DSLR Discussion 5 02-26-2007 01:38 PM
K10D internal flash not working wrandyh Pentax DSLR Discussion 16 12-30-2006 06:39 PM



All times are GMT -7. The time now is 03:21 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top