Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
07-24-2013, 04:02 PM   #1
New Member




Join Date: Jul 2013
Location: São Paulo
Posts: 9
Pentax K-30- preview fine on camera but on export something odd happens

Hey guys.

Yet another issue with my K30. I just came back from a photoshoot and upon loading the images on Lightroom, I discovered a lot of the images showed up like this:



The preview on the camera looks fine. When I look at the thumbnails on my Finder, they seem fine as well.
Any idea what this could be?

Attached Images
 
07-24-2013, 04:08 PM   #2
Loyal Site Supporter




Join Date: Mar 2009
Location: Southern Indiana
Photos: Gallery
Posts: 14,954
Could it be a corrupted memory card? That would be my guess -- format and try again.
07-24-2013, 04:22 PM   #3
Pentaxian




Join Date: Jan 2011
Location: New York
Posts: 3,016
What format were you saving in? I assume raw DNG.

These half-blank images are a recurring thread topic. It's some sort of memory problem and I don't recall anyone ever proving why it happens. The usual advice is bad memory card.

The reason why the preview looks fine is that a DNG file includes a small JPG for speedy previews. The camera and initial Lightroom view use the JPG. When you try to edit, though, the full DNG gets used.
07-24-2013, 05:01 PM   #4
Site Supporter
ramseybuckeye's Avatar

Join Date: Apr 2009
Location: Elida, Ohio
Photos: Gallery | Albums
Posts: 8,117
I had a very similar thing happen once when I neglected to format a card. My preferred way of deleting images is to format the card, never a problem again.

07-31-2013, 02:22 PM   #5
New Member




Join Date: Jul 2013
Location: São Paulo
Posts: 9
Original Poster
Thanks guys. The problem was indeed the memory card!
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, images, pentax help, preview
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
lens focus fine on one camera but not another? BethC Troubleshooting and Beginner Help 12 05-20-2013 02:45 PM
I think I'm sold on the K-30 but which kit? blacknosugar Pentax K-30 & K-50 9 11-05-2012 07:38 AM
K-30 Hands-on Review on Pentax Singapore Facebook ... frank Pentax K-30 & K-50 190 07-16-2012 08:25 PM
How to make sense of the DOF preview/Optical preview on the on/off dial ? photoleet Pentax K-5 5 04-17-2012 04:22 AM
Photos view fine on camera, but when uploaded have color casts. T9000 Pentax DSLR Discussion 7 06-27-2010 10:15 PM



All times are GMT -7. The time now is 07:18 PM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top