Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
08-31-2014, 11:53 AM   #16
New Member




Join Date: Aug 2014
Posts: 1
Mine's doing the same thing today! Happens when I tried multi shot, it takes a few fast, then makes that noise and the orange light comes on, then takes pictures slow after that while still making the noise.

08-31-2014, 05:53 PM   #17
Senior Member




Join Date: Mar 2013
Location: Middle of Siberia
Photos: Gallery
Posts: 147
My K-30 makes this sound since the day I bought it.
It's working just fine for 1,5 years already, so I guess this is normal behaviour
08-31-2014, 08:56 PM   #18
Pentaxian
Sagitta's Avatar

Join Date: Feb 2011
Location: Maine
Photos: Gallery
Posts: 2,929
I just checked, my camera (K-30, year and a half old) does the same thing. I have over 50,000 clicks on the thing, so I wouldn't worry.
08-31-2014, 11:06 PM   #19
New Member




Join Date: Aug 2014
Posts: 9
Original Poster
You all have the same sound after shooting photos? So it`s not broken?! Thank you for your replies!

09-01-2014, 10:41 AM   #20
New Member




Join Date: Aug 2014
Posts: 9
Original Poster
OK, I will keep my Pentax. You guys have helped me very much! Today I talked to a friend of me who has the hobby photographie for over 10 years now. He said his Nikon lens makes similar sounds when it stabilize the picture. He says it is in 90% the SR. And 3 guys of you told me that their K30 makes the same noise. So I will keep it!
09-01-2014, 11:07 AM   #21
Pentaxian
Sagitta's Avatar

Join Date: Feb 2011
Location: Maine
Photos: Gallery
Posts: 2,929
QuoteOriginally posted by trivix Quote
OK, I will keep my Pentax. You guys have helped me very much! Today I talked to a friend of me who has the hobby photographie for over 10 years now. He said his Nikon lens makes similar sounds when it stabilize the picture. He says it is in 90% the SR. And 3 guys of you told me that their K30 makes the same noise. So I will keep it!
Mine does it even with the SR off. I suspect it has something to do with the seating of the SD card into the slot, as no card = no noise.

If you ever watch, even with the camera off when you insert a card the red light will momentarily flash.
09-01-2014, 12:16 PM   #22
Moderator PEG Judges
Kerrowdown's Avatar

Join Date: Aug 2008
Location: Highlands of Scotland.
Photos: Gallery
Posts: 32,225
QuoteOriginally posted by trivix Quote
So I will keep it!
Happy days, see you not alone.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
buffer, camera, card, k50, memory, memory cards, noise, pentax help, pictures, pm, post, sound, sr, strange sound, video
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange alternating JPEG saving anomaly on K-3 turbosaturn Pentax K-3 3 12-01-2013 03:52 PM
Sigma 17-70mm strange beep while focusing Heijastus Troubleshooting and Beginner Help 6 11-25-2013 12:53 PM
K-50, strange sound. erephus Pentax K-30 & K-50 4 08-04-2013 06:14 PM
Strange sound from K30 after continuous shooting everydaylife Pentax K-30 & K-50 5 11-16-2012 10:12 PM
This might sound strange photolady95 Photographic Technique 26 09-30-2009 07:47 PM



All times are GMT -7. The time now is 08:47 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top