Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
10-08-2015, 03:23 PM   #1
New Member
ginamaria's Avatar

Join Date: May 2013
Location: Illinois
Posts: 16
My 50mm just stopped working

Hi all. I've had my pentax k7 since 2005 and my 50mm for about 2 years now. I've never dropped it or anything like that. My other lens work just fine when I attach them but when I go to put on my 50 and turn my camera on, I am unable to do anything. It has dash lines in the apature area and only shows 800 on iso and it just blinks this at me. Does anyone know what the problem could be? I'm so upset because I love this lens.

Gina

10-08-2015, 03:38 PM   #2
Site Supporter
ramseybuckeye's Avatar

Join Date: Apr 2009
Location: Elida, Ohio
Photos: Gallery | Albums
Posts: 8,119
Clean the contacts on the mount of the lens and the camera. With any luck that will do it
10-08-2015, 03:48 PM   #3
Site Supporter




Join Date: Jan 2011
Photos: Albums
Posts: 2,237
Clean the contacts and make sure you have it on A
10-08-2015, 03:57 PM - 1 Like   #4
KDD
Veteran Member




Join Date: Sep 2013
Photos: Gallery | Albums
Posts: 321
Which 50mm??

10-08-2015, 04:25 PM   #5
Pentaxian
Aaron28's Avatar

Join Date: Jan 2015
Location: Huntsville, Al
Posts: 1,070
set aperture ring to allow in custom settings......may have gotten changed from 2 back to 1 or however it goes
10-08-2015, 05:42 PM - 1 Like   #6
Administrator
Site Webmaster
Adam's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Arizona
Photos: Gallery | Albums
Posts: 40,986
QuoteOriginally posted by ginamaria Quote
Hi all. I've had my pentax k7 since 2005 and my 50mm for about 2 years now. I've never dropped it or anything like that. My other lens work just fine when I attach them but when I go to put on my 50 and turn my camera on, I am unable to do anything. It has dash lines in the apature area and only shows 800 on iso and it just blinks this at me. Does anyone know what the problem could be? I'm so upset because I love this lens.

Gina
Yup, check to see if the aperture ring is locked in to the "A" setting. If it isn't, you might get the F-- error.

Adam
PentaxForums.com Webmaster (Site Usage Guide | Site Help | My Photography)



PentaxForums.com's high server and development costs are user-supported. You can help cover those costs by donating. Or, buy your photo gear from our affiliates, Adorama, B&H Photo, or Topaz Labs, and get FREE Marketplace access - click here to see how! Trusted Pentax retailers:

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
50 mm, 50mm, camera, lens, pentax help, photography, troubleshooting
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! My K-50 has stopped working correctly and the screen is acting crazy pandazerg Troubleshooting and Beginner Help 14 03-23-2016 12:19 PM
My 17-70 mm lesn stopped working Dhaka Pentax SLR Lens Discussion 14 12-11-2014 10:21 PM
Panic! my pentax stopped working Austeja Visitors' Center 2 10-08-2013 05:47 AM
My Pentax K2000 has stopped working Mark Archbold Visitors' Center 3 05-23-2013 09:11 AM
Flash just stopped working? Eruditass Flashes, Lighting, and Studio 9 07-01-2010 05:49 AM



All times are GMT -7. The time now is 02:52 PM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top