Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
01-03-2016, 03:43 PM   #1
New Member




Join Date: Oct 2014
Posts: 12
Automatic deletion problem

I just started using a second K100D (S/N 2207322) and it is automatically and instantly deleting photos taken in low light. My other K100D doesn't do this, so I expect that there is a way to toggle this feature on and off. I want to turn it off so I can decide if the underexposure can be handled in PhotoShop or PaintShop Pro.

Thanks for any help, and HAPPY, "SNAPPY" NEW YEAR.

NightWriter

(If there is a delay in my acknowledgement of any responses, I sometimes get lost navigating this website.)

01-03-2016, 04:22 PM   #2
Administrator
Site Webmaster
Adam's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Arizona
Photos: Gallery | Albums
Posts: 40,959
As far as I know, there is no such feature. Is there perhaps something wrong with the SD card in the second camera?

Adam
PentaxForums.com Webmaster (Site Usage Guide | Site Help | My Photography)



PentaxForums.com's high server and development costs are user-supported. You can help cover those costs by donating. Or, buy your photo gear from our affiliates, Adorama, B&H Photo, or Topaz Labs, and get FREE Marketplace access - click here to see how! Trusted Pentax retailers:

01-03-2016, 06:27 PM   #3
Loyal Site Supporter
UncleVanya's Avatar

Join Date: Jul 2014
Photos: Gallery | Albums
Posts: 9,514
QuoteOriginally posted by NightWriter Quote
I just started using a second K100D (S/N 2207322) and it is automatically and instantly deleting photos taken in low light. My other K100D doesn't do this, so I expect that there is a way to toggle this feature on and off. I want to turn it off so I can decide if the underexposure can be handled in PhotoShop or PaintShop Pro.

Thanks for any help, and HAPPY, "SNAPPY" NEW YEAR.

NightWriter

(If there is a delay in my acknowledgement of any responses, I sometimes get lost navigating this website.)
How do you know it deletes these files vs failing to write them at all?
01-03-2016, 08:46 PM   #4
Pentaxian
Not a Number's Avatar

Join Date: Mar 2012
Location: Venice, CA
Posts: 3,897
Longer exposures take longer to write. Either there is a power problem or a card problem. Try swapping the battery and/or card between the two cameras and see what happens.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, k100d, pentax help, photography, troubleshooting
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
automatic deletion rizwan Visitors' Center 3 01-02-2014 12:07 PM
Problem with automatic lens tfischer Troubleshooting and Beginner Help 10 03-25-2010 05:18 PM



All times are GMT -7. The time now is 06:08 AM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top