Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
01-30-2016, 10:14 PM   #1
Site Supporter




Join Date: Oct 2013
Location: Homesick Canadian in New York City
Photos: Gallery
Posts: 659
K3 in TaV mode won't shoot at ISO100

All of a sudden, my K3 has stopped shooting at ISO 100 when I'm in TaV mode. I have the Auto ISO range set to 100-4000, but it won't shoot at 100 anymore, and as a result a bunch of my images are ending up over-exposed. Anyone had this problem before?

01-30-2016, 10:17 PM - 1 Like   #2
Site Supporter
jatrax's Avatar

Join Date: May 2010
Location: Oregon
Photos: Gallery | Albums
Posts: 10,770
If it stops at ISO 200 check shadow & highlight corrections. If I remember right that restricts ISO to 200 and above...........
01-30-2016, 10:34 PM   #3
Site Supporter




Join Date: Oct 2013
Location: Homesick Canadian in New York City
Photos: Gallery
Posts: 659
Original Poster
QuoteOriginally posted by jatrax Quote
If it stops at ISO 200 check shadow & highlight corrections. If I remember right that restricts ISO to 200 and above...........
That was the problem. Thanks for the quick reply.

I love the Pentax Forum - toss a question out there in the middle of the night and I get a helpful response almost immediately. Here is a photo of Lillian, a 3-week-old rescued goat as a thank you.
Attached Images
View Picture EXIF
PENTAX K-3  Photo 
01-30-2016, 10:52 PM - 1 Like   #4
Site Supporter
jatrax's Avatar

Join Date: May 2010
Location: Oregon
Photos: Gallery | Albums
Posts: 10,770
Well, it's the first time I have been given a goat as a thank you We used to have pygmy goats back on the farm a long time ago. This one smells much better

01-30-2016, 11:59 PM   #5
Administrator
Site Webmaster
Adam's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Arizona
Photos: Gallery | Albums
Posts: 43,145
You should be able to use shadow corrections, just not highlight corrections, FYI.

That's because highlight corrections work by underexposing (i.e. pretending ISO 100 is actually ISO 200) and then lifting shadows.

Adam
PentaxForums.com Webmaster (Site Usage Guide | Site Help | My Photography)



PentaxForums.com's high server and development costs are user-supported. You can help cover those costs by donating. Or, buy your photo gear from our affiliates, Adorama, B&H Photo, or Topaz Labs, and get FREE Marketplace access - click here to see how! Trusted Pentax retailers:

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, iso, k3, mode, pentax help, photography, tav, tav mode, troubleshooting
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pentax K-3, Manual Mode won't switch to Av, Bulb, but stays in M Mode scotman55 Troubleshooting and Beginner Help 3 12-05-2015 08:39 AM
K-3 won't shoot in burst mode, despite setting to AF.C frogoutofwater Troubleshooting and Beginner Help 3 07-26-2014 05:38 AM
AF360FGZ won't flash in wireless mode thatguyyoulove Flashes, Lighting, and Studio 16 10-19-2010 05:08 AM
*IST-DS shutter won't fire in AF mode Sigmoid Pentax DSLR Discussion 9 09-28-2009 02:26 PM
Hot shoe won't trigger in manual mode - sometimes yasha Troubleshooting and Beginner Help 2 03-29-2009 07:22 PM



All times are GMT -7. The time now is 07:23 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top