Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
02-02-2016, 06:22 AM   #1
New Member




Join Date: May 2014
Posts: 16
Problem with colours

Hi
My camera is a K-r.
Lately is taking pictures as the one i uploaded.
I need to take some pictures or turn off/on the camera for taking pictures in the right way.
Don't know the problem.
Besides, when i can't use some lenses, a 50mm and a 70-200mm, manual both.
With the last one listed it makes some noise and i can't take pictures.
Can you help me?

Attached Images
View Picture EXIF
PENTAX K-r  Photo 
02-02-2016, 07:34 AM   #2
Loyal Site Supporter
Loyal Site Supporter
Bruce Clark's Avatar

Join Date: Mar 2010
Location: Brookfield, Victoria
Photos: Gallery | Albums
Posts: 3,768
Tough one. I would suspect a card problem. If not the card itself then some issue with the camera writing to the card. Reformat card in the camera after saving all your photos to a computer drive. Or get a new card.
02-02-2016, 07:47 AM   #3
New Member




Join Date: May 2014
Posts: 16
Original Poster
But when i use the live view i don't see clearly the object i'm registering.
Sometimes i only see a pink frame. That's why i need to take many pictures until i get the right one.
With the 200mm lenses i can't even shoot.
Maybe i'll upload a video to clarify.
02-02-2016, 09:20 AM   #4
Site Supporter
Site Supporter
enoeske's Avatar

Join Date: Jul 2009
Location: Surprise, Az
Photos: Gallery
Posts: 1,925
QuoteOriginally posted by jfca283 Quote
But when i use the live view i don't see clearly the object i'm registering.
Sometimes i only see a pink frame. That's why i need to take many pictures until i get the right one.
With the 200mm lenses i can't even shoot.
Maybe i'll upload a video to clarify.
if you're seeing the same thing when in LiveView mode, then I suspect the sensor has gone bad. You'll have to send it in for repair.

02-02-2016, 11:53 AM   #5
Pentaxian
aleonx3's Avatar

Join Date: Jul 2007
Location: Brampton, Ontario
Photos: Gallery | Albums
Posts: 3,888
Couple of things I see from the EXIF of the picture. Is there any reason why you are auto-bracketing the shots? also, any particular reason you use 'spot metering' for landscape photos? When you take picture with Liveview, do you see any problems before you capture the picture (press shutter release)? I would expect most likely the problem with the memory card based on the photo. But then again, there could be other things as well.

If you pressed or change something you are not sure of, the best way to get out of it is to reset the camera and start over again to see if you can replicate the problem.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, pentax help, photography, pictures, troubleshooting
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Abstract Playing with colours tehSancho Post Your Photos! 2 11-13-2010 09:36 PM
Landscape Badlands with Fall Colours Bobe416 Post Your Photos! 7 10-17-2010 05:38 AM
Is Lightroom messing with my colours? gfonso Digital Processing, Software, and Printing 10 11-14-2009 01:56 PM
Nature Autumn Colours with the DA35 kevinschoenmakers Post Your Photos! 2 11-09-2009 10:53 AM
Pentax warm, vivid colours on k200d with no PP netuser Photographic Technique 7 12-15-2008 06:36 AM



All times are GMT -7. The time now is 05:06 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top