Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
03-02-2016, 05:02 PM   #16
Pentaxian
Blacknight659's Avatar

Join Date: Aug 2013
Photos: Gallery | Albums
Posts: 730
Meta data shows exposure is manual... also, spot metering could cause some issue depending on what you point the camera at.

03-02-2016, 05:36 PM   #17
Site Supporter




Join Date: Apr 2014
Posts: 423
Original Poster
QuoteOriginally posted by Blacknight659 Quote
Meta data shows exposure is manual... also, spot metering could cause some issue depending on what you point the camera at.
I tried it on all three metering modes earlier and had the same results with all three.

---------- Post added 03-02-16 at 05:59 PM ----------

Well I guess I can just return the 77 and get a k3. Was not my plan but I don't see much other choice at this point.

Last edited by Another dyemention; 03-02-2016 at 05:58 PM.
03-03-2016, 07:07 AM   #18
Pentaxian
Blacknight659's Avatar

Join Date: Aug 2013
Photos: Gallery | Albums
Posts: 730
You definitely have something going on with the camera.
I recommend taking it to a shop. If you can't:

- look into servicing the mode dial. Perhaps it isn't switching between modes. Recent thread here talked about someone using WD-40 (not the hardware store kind but electrical, google it) GR mode dial and menu glitch - PentaxForums.com
- upgrade the firmware
- try a different battery (rule out power issue)
- try a different memory card (why not)
- Clean the sensor / mirror (could have an issue getting light to the light meter.
- Make try different metering modes (center weighted, scene, etc)
>>>> I would disable attached to focus point setting<<<<

Good luck
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
aperture, camera, da, fa, k-50, lens, lv, meta data, meter, pentax help, photography, pm, post, shutter, troubleshooting, vf
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K-500 metering trouble with Kit lens HHHkumar Troubleshooting and Beginner Help 4 06-21-2015 12:31 AM
People Easter with the FA 77 K McCall Post Your Photos! 7 04-21-2014 03:25 PM
Metering trouble with Sigma 70-300 and K2000 veegish Pentax SLR Lens Discussion 8 10-27-2009 06:15 PM
Trouble with my FA 80 - 320 4.5/5.6..... UpNorth Pentax SLR Lens Discussion 5 01-11-2009 10:59 AM



All times are GMT -7. The time now is 01:02 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top