Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
07-10-2018, 08:48 AM - 1 Like   #1
Site Supporter
Site Supporter




Join Date: Nov 2013
Posts: 267
K70 Problems

I have a Pentax K70. Yesterday, while photographing birds, after about 30 shots, I began having a problem.


In AE mode, when I press the shutter button, it sounds as if the shutter opens. Then it starts beeping one time a second for 50 seconds and then releases back to where it acts like normal until you press the shutter button again, when it goes through the same process.. I have tried changing lens, changing to different modes such as SV, landscape, etc, but with no change.

Has anyone else had this problem and/or does anyone have an answer to the problem?

Thanks in advance, for any help you may have.

07-10-2018, 09:02 AM   #2
Site Supporter




Join Date: Mar 2018
Photos: Albums
Posts: 96
What drive mode is it in? Timer, interval, B? The beeping would suggest it's in a timer mode of some sort
07-10-2018, 09:53 AM   #3
Pentaxian
D1N0's Avatar

Join Date: May 2012
Location: ---
Photos: Gallery
Posts: 5,937
Check the drive mode (right on the four way dail) you may have inadvertently activated the self timer.
07-10-2018, 09:58 AM   #4
Site Supporter
Site Supporter




Join Date: Nov 2013
Posts: 267
Original Poster
QuoteOriginally posted by zoomlens Quote
I have a Pentax K70. Yesterday, while photographing birds, after about 30 shots, I began having a problem.


In AE mode, when I press the shutter button, it sounds as if the shutter opens. Then it starts beeping one time a second for 50 seconds and then releases back to where it acts like normal until you press the shutter button again, when it goes through the same process.. I have tried changing lens, changing to different modes such as SV, landscape, etc, but with no change.

Has anyone else had this problem and/or does anyone have an answer to the problem?

Thanks in advance, for any help you may have.
It is in the single frame shooting mode.

---------- Post added 07-10-18 at 12:22 PM ----------

I went back into the drive mode, changed from the single frame mode and then changed back to the single frame mode again and now it seems to be shooting correctly. I'm keeping my fingers crossed that this holds.

07-10-2018, 10:55 AM   #5
Site Supporter
Site Supporter
gump's Avatar

Join Date: Apr 2018
Location: Canton, Ohio
Photos: Albums
Posts: 339
me too

QuoteOriginally posted by D1N0 Quote
Check the drive mode (right on the four way dail) you may have inadvertently activated the self timer.
This happened to me, 2 sec timer. Have no idea what i did.
07-10-2018, 11:15 AM - 1 Like   #6
Administrator
Site Webmaster
Adam's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Arizona
Photos: Gallery | Albums
Posts: 49,225
It's really easy to inadvertently change the drive mode, especially when you're looking through the VF. Sounds like that's what happened here.

Adam
PentaxForums.com Webmaster (Site Usage Guide | Site Help | My Photography)



PentaxForums.com server and development costs are user-supported. You can help cover these costs by donating. Or, buy your photo gear from our affiliates, Adorama, B&H Photo, KEH, or Topaz Labs, and get FREE Marketplace access - click here to see how! Trusted Pentax retailers:

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
button, camera, frame, k70, mode, pentax help, photography, press, shutter, troubleshooting
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K70 Fast Prime Lens? Steve Grosvenor Pentax SLR Lens Discussion 35 10-30-2017 04:47 PM
How fragile is a K70 pentaprism? mmbrombe Troubleshooting and Beginner Help 6 07-09-2017 09:11 AM
trouble with K70 WiFi connection to laptop c693279 Troubleshooting and Beginner Help 4 02-07-2017 03:56 PM
upgrading from KR to K3 or K70 ajaya Pentax DSLR Discussion 46 12-02-2016 04:08 AM
K70 silliness jgnfld Pentax K-70 13 09-16-2016 01:48 PM



All times are GMT -7. The time now is 07:37 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top