Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
03-08-2019, 09:50 PM - 1 Like   #1
Site Supporter
Site Supporter
colonel00's Avatar

Join Date: Nov 2012
Location: Shawnee, KS
Posts: 483
Neewer remote doesn't close the shutter

I've been looking for an answer to this but I can't seem to find much info.

A little while back I picked up a Neewer EZz-C1 through some deal on Amazon or something. Well, I finally had a chance to mess with it and I'm running into an issue. Connected to my K3-II, it seems to be setup correctly and when I initiate the timer it does the delay and then begins the exposure by opening the shutter. However, when that timer runs out, the shutter never closes. I can use the manual shutter button to close the shutter just fine.

I have reached out to Neewer but figured I'd throw up a post here to see if anyone has had an issue like this of if anyone has this same remote and can verify that it does indeed work as it should on the K3-II. Maybe there is a Bulb setting that I'm missing?

Thanks

Edit: Yep, it was a setting for Bulb. I had it on Setting 2 which requires a press of the shutter at the start and stop of an exposure. Switching to Setting 1 fixed the issue. As soon as I typed the end of the post above I had a feeling I knew what it was.

Well, please disregard and delete if necessary. Or, maybe this will help someone in the future.


Last edited by colonel00; 03-08-2019 at 09:55 PM.
03-08-2019, 10:07 PM   #2
Loyal Site Supporter
Loyal Site Supporter




Join Date: Sep 2011
Location: Nelson B.C.
Posts: 3,763
There is a bulb mode setting in C7 which sets it to either shutter operation or intervalor operation like you are using.
03-08-2019, 10:12 PM - 1 Like   #3
pjv
Otis Memorial Pentaxian
Moderator
Loyal Site Supporter
pjv's Avatar

Join Date: Mar 2015
Location: Melbourne, Australia
Photos: Gallery
Posts: 7,287
QuoteOriginally posted by colonel00 Quote
I had it on Setting 2 which requires a press of the shutter at the start and stop of an exposure. Switching to Setting 1 fixed the issue.
QuoteOriginally posted by colonel00 Quote
Or, maybe this will help someone in the future.
Hey Brad, glad you got it sorted out. This info will add to the " fixes " on the forums.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, issue, k3-ii, neewer, pentax help, photography, shutter, timer, troubleshooting
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Sale - Sold: Neewer Carbon Fiber Tripod SteveinSLC Sold Items 2 11-23-2018 11:35 PM
Neewer flash trigger problem Talete Flashes, Lighting, and Studio 3 02-18-2018 10:23 AM
Has / does anyone use Neewer Liney Pentax Camera and Field Accessories 13 01-19-2018 04:20 AM
Does a digital remote shutter timer exist for the K-S2 or is it internal w/ a remote? Kurt64 Pentax K-S1 & K-S2 7 09-15-2017 05:26 AM
Neewer Shutter release Timer hjoseph7 Pentax Camera and Field Accessories 10 11-28-2014 09:46 AM



All times are GMT -7. The time now is 08:03 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top