Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
06-29-2020, 01:25 AM   #1
New Member




Join Date: Jun 2020
Posts: 1
Espio 738G "refuses" to take photos sometimes?

Hi there, I'm a complete beginner so please bear with me and my lack of terminology. I recently purchased an Espio 738G in perfect state, bought a new battery, added film. The camera works and I have managed to take 7 pictures, however I keep running into an issue: more often than not, the camera "refuses" to take a picture. I can adjust the focus (?) and so on, but the button suddenly seems to lose its sensitivity? There is no correlation between the moments where the camera stops working. In the same situations, sometimes it takes the pic. This is very frustrating as I would like to take spontaneous pics, but keep whipping out the camera for nothing to happen... There is no error code displayed, just the number "7" as that is my number of pics.
Any advice, ideas of why this could be not working? Thanks in advance.

06-29-2020, 04:51 AM   #2
Senior Member




Join Date: Aug 2017
Posts: 262
QuoteOriginally posted by angrymoomin Quote
Hi there, I'm a complete beginner so please bear with me and my lack of terminology. I recently purchased an Espio 738G in perfect state, bought a new battery, added film. The camera works and I have managed to take 7 pictures, however I keep running into an issue: more often than not, the camera "refuses" to take a picture. I can adjust the focus (?) and so on, but the button suddenly seems to lose its sensitivity? There is no correlation between the moments where the camera stops working. In the same situations, sometimes it takes the pic. This is very frustrating as I would like to take spontaneous pics, but keep whipping out the camera for nothing to happen... There is no error code displayed, just the number "7" as that is my number of pics.
Any advice, ideas of why this could be not working? Thanks in advance.
Looks like the "safety" is working, I mean by that the Espio can not expose if the greenlight in the viewfinder does not light up or that flash is not fully charged. To prevent unsharp or underexposed pictures the exposure button is disabled.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, espio, espio 738g, pentax help, photography, pics, troubleshooting
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nature Eurasian Jay refuses to sit in a photogenic environment Bengan Post Your Photos! 5 03-03-2020 11:12 PM
UC-1 / Espio Mini issue ! "E" error Please help eb408 Troubleshooting and Beginner Help 2 07-23-2017 07:55 PM
Black & White "Sometimes I Feel, Sometimes I Feel . . . . . . . . . . Sailor Post Your Photos! 4 04-11-2015 09:07 AM
K-X refuses to switch to Auto Focus dmfw Troubleshooting and Beginner Help 4 11-27-2014 04:47 PM
K-01 exposure meter sometimes there, sometimes not maidenfan84 Troubleshooting and Beginner Help 4 11-09-2013 12:54 PM



All times are GMT -7. The time now is 06:08 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top