Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
08-24-2022, 07:03 AM   #16
Site Supporter
Site Supporter
bobphoenix's Avatar

Join Date: Apr 2013
Location: Norwich, Connecticut
Photos: Gallery | Albums
Posts: 413
Original Poster
So, there are a few things I failed to mention...
This striping does show up predominately when adjusting the image gain. I am not so sure why the camera self adjusted to 1/4000 sec when the image previously was at 1/250 at f10 (Both at ISO 400 - Which I forgot to take down to 200 when I went outside).

Here is the image I took immediately before the one I posted And, even though it is difficult to see, there is still one strip (outlined in the second image...)

So, what I'm getting from the discussion here is, it's pretty common with the K series with that sensor and it's just a "feature" that has to be dealt with...
(The only post processing in these images below was to do a re-size and a border box on the second image).



Outlined area of inconsistent image processing...




And now on to my next issue... it's with my K1 in Live View... (I'll list a link... later)


Last edited by bobphoenix; 08-24-2022 at 07:11 AM.
08-24-2022, 01:16 PM   #17
GUB
Loyal Site Supporter
Loyal Site Supporter
GUB's Avatar

Join Date: Aug 2012
Location: Wanganui
Photos: Gallery | Albums
Posts: 5,260
QuoteOriginally posted by bobphoenix Quote
I am not so sure why the camera self adjusted to 1/4000 sec when the image previously was at 1/250 at f10 (Both at ISO 400 -
This was probably due to the classic error a lightmeter does when attempting to meter white. It exposes it on the presumption the white is neutral grey. You would probably need spotmetering on for this to happen.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, exposure, k7, pattern, pentax help, photography, sensor, stripes, time, troubleshooting, uneven image
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Macro Oh dear oh dear oh dear - old4570 Photographic Technique 23 10-06-2014 06:09 PM
Steve Jobs's last words: 'Oh wow. Oh wow. Oh wow' jogiba General Talk 3 02-24-2012 11:28 AM
Misc Oh dear, oh dear, oh deer... Rense Post Your Photos! 5 11-05-2010 07:41 PM
K-7 - Banding in DNG but banding gone after conversion to JPG? raider Pentax DSLR Discussion 21 09-27-2010 12:09 AM
oh boy oh boy oh boy!!!!!!!!!! lodi781 Photographic Technique 15 06-12-2008 08:51 PM



All times are GMT -7. The time now is 12:57 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top