Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
04-20-2009, 10:32 AM   #1
New Member




Join Date: Dec 2008
Location: minneapolis
Photos: Gallery
Posts: 21
K20D sensor problem?

Anyone dealt with anything like this before? Anything I should atempt to do before mailing it to Pentax?<a href="http://www.flickr.com/photos/30087622@N03/3460170276/" title="cabin 2009 project 065 by bergfire, on Flickr"><img src="http://farm4.static.flickr.com/3627/3460170276_218eab1b13.jpg" width="500" height="333" alt="cabin 2009 project 065" /></a>
That verticle black line appears on every image.


Last edited by bergfire; 04-20-2009 at 10:58 AM. Reason: fixed the link but there's no picture there.
04-20-2009, 10:41 AM   #2
Damn Brit
Guest




Try a different SD card.
04-20-2009, 10:46 AM   #3
New Member




Join Date: Dec 2008
Location: minneapolis
Photos: Gallery
Posts: 21
Original Poster
does that with any sd card.
04-20-2009, 10:59 AM   #4
Damn Brit
Guest




Sending it back is going to be you're last option, you don't want to be without a camera.
I don't have a clue as to whether the fact that you didn't fully charge the battery or not but I suspect that is coincidence.
Next thing to try is to fully charge the battery (if you haven't already) and leave it out of the camera overnight.
I suspect you are going to have to send it back though, I'd leave out the bit about not charging the battery fully though, they might try and blame it on you.

That's a bummer but I'm sure once you get a functioning K20 you'll be happy with it.

04-20-2009, 11:39 AM   #5
Veteran Member




Join Date: Jan 2008
Location: Southern California, USA
Photos: Gallery
Posts: 730
I'm afraid sending it back to Pentax will be the solution.
I had the same problem last year with my K100D and ended up with Pentax fixing it twice with same failures later on. At the third time, they agreed to replace it with a new K100D.
My problem was even worse as the line was increasing in number, from 1 line to 3 lines.

Sorry for what happen to your camera but sometimes there's always a problem we don't expect.
I agree with Gary, once you got a good working K20D, it will be joy to use.
It's hard without a camera for a while but it's better than seeing that annoying lines forever.
04-21-2009, 06:07 AM   #6
Veteran Member




Join Date: Mar 2009
Location: Ohio, USA/ India
Photos: Gallery
Posts: 474
I had a similar issue - the line was present in all pics (looked like a purple line). I sent it back as it acted up in the first 14 days of my purchase. I have a replacement now that seems to be ok. I am still checking to see if there are any issues.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, k20d sensor, pentax help, photography
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sensor Problem kirstenincanada Pentax DSLR Discussion 17 04-28-2010 10:07 AM
Problem with sensor on my K20D and Lens Dying benjikan Pentax DSLR Discussion 35 03-18-2010 02:46 PM
Problem with my K20D sensor? savoiu Pentax DSLR Discussion 4 08-17-2009 07:40 PM
Does my sensor have a problem? amaurosis Pentax DSLR Discussion 7 08-17-2009 05:31 AM
fixable sensor problem? slaw0710 Pentax DSLR Discussion 1 07-18-2009 03:09 PM



All times are GMT -7. The time now is 10:06 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top