Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
06-24-2010, 02:07 PM   #1
New Member




Join Date: Apr 2010
Location: Richmond,Virginia
Photos: Gallery
Posts: 5
K20 stopped working with Sigma HSM

I have a K20 that I love and has worked flawlessly except for one thing, I bought the Sigma 70-200mm F-2.8 EX HSM and it worked great for maybe a week and then would not autofocus anymore, not even a little, it stills works perfectly with non-HSM lenses, anyone else had this problem? I did the firmware update and that didnt do any good. It's not the lens, it work's perfectly in my K-7. Pentax support gave me no ideas, just said send it in and we'll check it.

06-24-2010, 03:30 PM   #2
New Member




Join Date: Oct 2009
Location: Hastings, Ontario
Posts: 21
Check things on your lens

Hi, I have the Sigma EX 70-200mm, F2.8 II lens and it works perfectly on my K10d. Have you checked the switch on the left side of the lens to see if you have it in AF (autofocus) or M (manual) position? Of course if it is in the M postion the autofocus will not work. I have the slightly older one that does not have the OS in it. It is half the price.

Also, do you have the newer version of this lens? The one with the OS(optical stabilization) in it. If so there may be a conflict there.

Other than that, all I can say the lens works perfectly here on the K10D.
06-24-2010, 05:25 PM   #3
Veteran Member
wshi's Avatar

Join Date: Dec 2009
Location: Illinois
Posts: 455
Sounds a bit like what happened here:

https://www.pentaxforums.com/forums/pentax-slr-lens-discussion/85877-i-broke-...t-happier.html

If the sigma doesn't have a secondary way to autofocus, then it would just not autofocus at all, I'd presume.
06-24-2010, 05:35 PM   #4
Loyal Site Supporter
dadipentak's Avatar

Join Date: Jul 2008
Location: Baltimore, Maryland
Photos: Gallery
Posts: 10,379
Um...maybe it's the lens? My Sigma stopped working after a year and a half and I had to send it in for repair. Fortunately, unlike some manufacturers who only warranty their SDM for one year (cough, cough), Sigma has a three-year warranty on this HSM lens. Are you able to test the lens on a different body?

06-25-2010, 04:18 AM   #5
Veteran Member




Join Date: Mar 2007
Location: Boston, PRofMA
Photos: Albums
Posts: 3,053
QuoteOriginally posted by DaveshootPentax Quote
it work's perfectly in my K-7
Check the switch on the side of your K20D...

Or maybe clean the contacts...
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, dslr, hsm, k20, photography, sigma
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anyone used Sigma 70-200 non-HSM AND HSM? which is faster AF? Arpe Pentax SLR Lens Discussion 10 03-24-2010 04:28 PM
FA* 80-200mm/2.8 stopped working :((( HELP!!!!!!!! luke0622 Pentax SLR Lens Discussion 10 01-09-2010 07:29 AM
HSM not working after coming back from the Sigma shop?? tvfd911 Pentax SLR Lens Discussion 5 10-04-2009 03:22 PM
K10 rear e-dial stopped working ryan s Pentax DSLR Discussion 5 03-10-2008 03:37 PM
AF-360 Wireless stopped working! MNCurt-K10D Pentax Camera and Field Accessories 3 10-23-2007 07:10 PM



All times are GMT -7. The time now is 08:22 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top