Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
07-14-2010, 07:46 AM   #1
Inactive Account




Join Date: Jul 2010
Location: Indiana
Posts: 6
K110d main board problem

Can anyone tell me how to fix a ribbon cable plug end on this board? It looks to small to try to solder. anyway to jump wires? I called Pentax and its going to cost a fortune to fix it. I don't have a lot of money to do this, however I am pretty handy.
Thanks
Mike


07-14-2010, 08:51 AM   #2
Veteran Member
borno's Avatar

Join Date: Nov 2006
Location: md-usa
Photos: Gallery | Albums
Posts: 2,580
Back when we had a decent electronics store here, I got a little bottle of liquid with a brush in the bottle for track repair and such. It was like liquid nickel or something like that. You could also fix those rear window defrosters with it. Something like that may work but I don't recall the name.
07-14-2010, 10:25 AM   #3
Inactive Account




Join Date: Jul 2010
Location: Indiana
Posts: 6
Original Poster
Thanks, I think I know what you're talking about. It's like a copper colored thing now. I used it to fix my rear defrost.
07-14-2010, 06:09 PM   #4
Site Supporter
Ex Finn.'s Avatar

Join Date: Nov 2007
Location: Southern Maryland.
Photos: Gallery | Albums
Posts: 6,292
So what is it, a ribbon cable or the socket for said cable. Or perhaps a circuit run of said socket to rest of the board?. Makes a big difference.

A ribbon cable is easy to fix, so are the sockets. A flex PCB is little more difficult.

If ribbon, then just peel back insulation and solder in new wire and jumper to the connection point on the PCB.

On a flex, use exact-o knife to scrape off the top layer of flex, so as to expose the circuit run.
A 60X microscope can prove to be helpful.
Then carefully (minimum heat). pre-tin the run and solder on a thin! wire and continue to jumper the bad circuit run to the circuit board.

Easy to do if you are a DIY guy with good eyesight and steady hands.
Good luck.

07-16-2010, 10:00 AM   #5
Inactive Account




Join Date: Jul 2010
Location: Indiana
Posts: 6
Original Poster
Its the socket for said cable. the plastic casing came off from the main board. I understand it is supposed to be pressed on, however I can't seem to get the contacts good enough for the camera to completely fire up
08-01-2010, 07:37 AM   #6
Inactive Account




Join Date: Jul 2010
Location: Indiana
Posts: 6
Original Poster
Well I Guess I can't do it. I need a Junk board for the 16 pin connector Anyone have one to sell/Donate?
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
board, camera, dslr, photography
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
So the K7 is not only my main camera... Henrik Kristensen Pentax DSLR Discussion 5 06-21-2010 07:51 AM
abes of main? alaskaguy Troubleshooting and Beginner Help 26 04-27-2010 03:49 PM
My main K7 complaint... Cambo Pentax DSLR Discussion 31 07-30-2009 03:49 PM
Murhpy's Law and My Main Problem Sailor General Talk 33 07-20-2009 07:14 PM
Main Street cupic Post Your Photos! 6 04-26-2009 04:13 AM



All times are GMT -7. The time now is 12:43 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top