Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
07-24-2010, 12:20 PM   #1
Inactive Account




Join Date: Jul 2010
Posts: 2
Problem with built-in flash (*istDL)

Hi.
I have ist DL, and I have this problem:suddenly between two shots my built-in flash decided not to work in any mode. Camera wouldn't even do auto focus when the flash is up.
I tried turning on the setting "allow shooting while flash charging" as someone suggested ( https://www.pentaxforums.com/forums/general-photography/31572-omg-did-i-break...ard-flash.html ) and it shoots, but auto focus still wouldn't work.
Any ideas?
My biggest problem is that I live in Bosnia and I don't have any shop anywhere near, so I'll have to manage it by myself, hopefully with help from someone from this forum.

07-24-2010, 04:29 PM   #2
Inactive Account




Join Date: Aug 2008
Location: Michigan, USA
Photos: Gallery | Albums
Posts: 7,484
Is it safe to say that the camera works fine with the flash Down or are there other issues as well? I know that some of the early onboard flashes (even on the K10d) would burn out if the camera were using the flash to strobe as an AF assist lamp. It's possible (I guess) that the AF system is waiting for that strobe to operate before focusing. That's guess work on my part and may be completely wrong. I haven't seen a report of it happening in quite awhile. In any case, it sounds like it may be time for an external shoe mounted flash. It may not be worth repairing the built in one.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
auto, built-in, built-in flash, camera, dslr, flash, focus, photography
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
In what situation can you use the external flash that the built in flash couldnt? rustynail925 Flashes, Lighting, and Studio 25 01-13-2010 01:26 PM
MZ-3 Built-in Flash Problem dav94ks Pentax Film SLR Discussion 1 07-06-2009 09:36 AM
Unique *istDL problem freeflyr Pentax DSLR Discussion 8 07-21-2008 07:47 AM
HELP! *istDL power-up problem :( kashmirton Pentax DSLR Discussion 4 01-14-2008 11:34 AM
K10D Built-In Strobo Problem, Help Me? zenzenyoyo Pentax DSLR Discussion 8 06-05-2007 09:13 AM



All times are GMT -7. The time now is 09:00 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top