Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
08-14-2010, 08:33 PM   #31
Inactive Account




Join Date: Aug 2008
Location: Michigan, USA
Photos: Gallery | Albums
Posts: 7,484
Try turning off the anti shake on the camera when using the sigma. The two systems may be fighting each other. Then again, maybe not.



08-14-2010, 08:57 PM   #32
Junior Member
Kimbolina's Avatar

Join Date: Jul 2010
Location: Adelaide
Posts: 27
Thank You Jeff, I'll give that a try and see if it helps.
08-15-2010, 11:52 AM   #33
Site Supporter
GeneV's Avatar

Join Date: Oct 2008
Location: Albuquerque NM
Photos: Albums
Posts: 9,775
QuoteOriginally posted by Silverkarn Quote
I see a couple problems with the Original Posters topic.

1. Wording, i cannot tell from the first post whether the OP is holding the button down all the way thinking the AF works that way or not, better wording for describing the problem would be nice.

2. Not enough information was given. Was the OP using the LCD or the Viewfinder? What setting was the dial on? Fresh set of batteries? ect....

I do not own a K-x, but these 2 things still make a big impact on how others can help solve a problem.

No point in arguing anymore about this. The OP has not replied back, so they either solved the problem, returned the camera, or is an obvious troll.

Unless they are so busy that they just havent been able to check the forum again.
That was the crux of the issue with not doing a little research before going to the forum. It is great that we have so many people all over the world willing to help, but it ends up just being a waste of time for all involved (including the OP) if one does not even know enough to ask a good question.

I've often wondered why our forum does not have an area clearly labeled "FAQ." I suppose the articles are meant to perform this function. The generic list of things which can cause a DSLR not to lock focus or its shutter not to release could be listed in a FAQ section. These are pretty common issues, and not specific to Pentax.

Last edited by GeneV; 08-15-2010 at 12:10 PM.
08-15-2010, 04:21 PM   #34
Veteran Member
future_retro's Avatar

Join Date: Jun 2010
Location: Western Washington
Posts: 572
QuoteOriginally posted by Xarcell Quote
Well I'm using light press and hard press. I'm using auto settinsg mode, outdoors on a semi-sunny day.

The camera is weird, it will not take pictures in focus, but will as soon as it goes out of focus.

I'm spending 2-3 minutes just trying to get the picture to take. It doesn't seem to find a focus point. Every once a awhile I get the green box, but it still doesn't take a picture.

EDIT: I can take pictures fine when I manual focus, but struggle with auto focus.
Green box must mean live view

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
auto-focus, button, camera, dslr, photography, picture, pictures
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AF.C problems SashasMom Pentax DSLR Discussion 8 06-02-2010 09:53 PM
K7 Problems stew Ask B&H Photo! 1 05-27-2010 08:27 AM
Need help with exposure problems and snow photography problems, urgent please respond montezuma Photographic Technique 7 02-24-2008 05:43 PM
Mz-50 and Mz-m problems DAVID.DANI Site Suggestions and Help 0 10-19-2007 10:15 AM
Problems... clarenceclose Site Suggestions and Help 2 03-03-2007 02:11 PM



All times are GMT -7. The time now is 02:40 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top