Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
09-30-2007, 07:58 PM   #1
Forum Member




Join Date: Aug 2007
Location: Sydney Australia
Photos: Gallery
Posts: 73
K10D User Mode Not Holding RAW Setting

When I set up User Mode to record in RAW it doesn't keep the setting after the camera is turned off :-))

I've checked the manual and as far as I can see I've done everything correctly. Either I am missing something or my camera has a fault. I even reset the custom functions to default and that made no difference.

Any help would be much appreciated.

Rusty

09-30-2007, 08:43 PM   #2
Forum Member
smokey's Avatar

Join Date: Sep 2007
Location: Salina, KS
Posts: 92
I have seen that some where. Thought it was in 'memory' but it is not.
Checked all my menus, and don't see anything. Hmmm.
09-30-2007, 08:49 PM   #3
Veteran Member
frank's Avatar

Join Date: Nov 2006
Location: Singapore
Photos: Gallery
Posts: 3,202
QuoteOriginally posted by Rusty Quote
When I set up User Mode to record in RAW it doesn't keep the setting after the camera is turned off :-))

I've checked the manual and as far as I can see I've done everything correctly. Either I am missing something or my camera has a fault. I even reset the custom functions to default and that made no difference.

Any help would be much appreciated.

Rusty
Just a wild guess, did you turn the mode dial (top left dial) to USER position?
09-30-2007, 10:11 PM   #4
Forum Member




Join Date: Aug 2007
Location: Sydney Australia
Photos: Gallery
Posts: 73
Original Poster
Yes Frank, I did.

Rusty

10-01-2007, 12:40 AM   #5
Forum Member




Join Date: Aug 2007
Location: Sydney Australia
Photos: Gallery
Posts: 73
Original Poster
I finally got it to work!

I had to set RAW in the main menu before setting it in the USER menu, then reset the main menu back to JPEG. For some reason that did the trick, but it doesn't make any sense to me :-((

Rusty
10-01-2007, 05:37 AM   #6
Senior Member
Mark Castleman's Avatar

Join Date: Dec 2006
Location: Westminster, Colorado
Photos: Gallery | Albums
Posts: 298
I went through the same frustrations, except with the Auto ISO setting. If I remember right it involved making sure that everything that I wanted to happen had to be set while on USER and then saving it in the menu. I was pretty frustrated too.
10-01-2007, 06:10 AM   #7
Veteran Member
Tom M's Avatar

Join Date: Aug 2007
Location: Lincoln Park, NJ
Photos: Gallery
Posts: 782
As soon as you enter the user menu it asks you if you want to save 'current settings'.
10-02-2007, 02:17 PM   #8
Forum Member




Join Date: Aug 2007
Location: Sydney Australia
Photos: Gallery
Posts: 73
Original Poster
Here's the deal:

1. Just put the dial on USER
2. In the record menu choose RAW
3. Then go to setup and SAVE USER

Aparently I wasn't saving the setup.

Rusty

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, dslr, mode, photography, user
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K10d: Manual ISO setting in Aperture Priorty Mode bkhphoto Pentax DSLR Discussion 10 09-20-2013 08:15 AM
K-X in video mode -- questions about setting f-stop greenless Troubleshooting and Beginner Help 6 11-30-2009 01:06 PM
KX Macro Mode Setting BrianHobbs Pentax DSLR Discussion 1 11-25-2009 11:01 AM
K10 Raw Capture in User Mode josh Pentax DSLR Discussion 3 02-08-2008 03:40 PM
holding on to the K10D with battery grip WMBP Pentax DSLR Discussion 24 08-24-2007 11:13 AM



All times are GMT -7. The time now is 04:58 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top