Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
05-02-2011, 12:02 PM   #1
Inactive Account




Join Date: Aug 2009
Location: Hawaii
Photos: Gallery
Posts: 117
K-7 f3.2 missing...

Hi All,

Recently I went water sports with my K-7 and 16-50. After, I rinsed them together with shower. There was some moisture inside the camera but it got dried after I used blower and sunshine.

Now everything works fine except that F3.2 is missing. I remember I have F3.2 before but now all apertures I can get from the Pentax F43/1.9 limited is 1.9 2.0 2.4 2.8 3.5 4.0 4.5 5.6 6.7 8.0 9.5 11 13 16 19 22. I think I have some apertures missing.

Could you pls share your aperture list and any ideas of what is happening?

Many thanks,
Tony

05-02-2011, 12:07 PM - 1 Like   #2
Pentaxian
starbase218's Avatar

Join Date: Sep 2009
Location: Groningen, The Netherlands
Posts: 1,015
Check custom menu option 1 (at least that's it on a K-5). Chances are you have set it to 1/2 EV steps instead of 1/3 EV.
05-02-2011, 12:12 PM   #3
Inactive Account




Join Date: Aug 2009
Location: Hawaii
Photos: Gallery
Posts: 117
Original Poster
Ah... I don't remember I changed it before. Maybe some of my friend touched my settings.

Anyway, problem solved. Thank you very much!

BTW, K-7 is a really tough camera. It can well survive from shower rinsing with soft soap! But I won't try again. :-)

Tony
05-02-2011, 12:19 PM   #4
Pentaxian
starbase218's Avatar

Join Date: Sep 2009
Location: Groningen, The Netherlands
Posts: 1,015
Enjoy .

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
apertures, camera, dslr, f3.2, k-7, missing, photography
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Macro Is there something missing? bang_ito Photo Critique 13 12-20-2010 11:19 PM
Black & White The Missing Vulture tuco Post Your Photos! 10 06-24-2010 08:35 PM
What have I been missing? little laker General Talk 7 09-26-2009 07:50 AM
Missing pixel? mickie618 Troubleshooting and Beginner Help 17 06-18-2009 11:21 AM
Where are the missing pixels? kenhreed Troubleshooting and Beginner Help 2 06-02-2009 11:35 PM



All times are GMT -7. The time now is 05:39 AM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top