Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
04-24-2012, 11:37 AM   #1
Senior Member




Join Date: Jul 2011
Location: Mississippi
Photos: Gallery | Albums
Posts: 282
I've tried everything, and still can't bring up debug mode on KX

I've been trying for the last hour and tried everything the tutorials say and nothing............camera turns on as usual. I do have firmware ver, 1.02

04-24-2012, 12:06 PM   #2
Veteran Member




Join Date: Jul 2009
Location: London
Posts: 882
Are you leaving the memory card door open when you switch on?

Is the debug software in the root of the memory card?
04-24-2012, 03:45 PM   #3
Senior Member




Join Date: May 2010
Location: Montreal
Posts: 197
I've asked for help on this subject before:
https://www.pentaxforums.com/forums/general-technical-troubleshooting/130514-...cs-please.html

I'm running Firmware version 1.01 in my K-x,
perhaps there's an issue with newer versions.
I've read somewhere that it might not work with v.1.03.

My memory card door is closed while I access the mode.
04-24-2012, 04:53 PM   #4
Junior Member




Join Date: May 2011
Location: PA
Posts: 31
There are pictures on how to do it on this site. http://ricehigh.blogspot.com/2010/01/k-x-debug-mode-tutorial-af-adjustment.html
Where it says " download it here" just right click on those words and choose "save Link as" , and choose a place to save the file to. The file is already named "Modset.492" It is pretty easy I haven't used it but I have installed it and gone through the steps to make sure it is there. Below is an image of the SD card on the Computer showing where the "MODSET.492 file must be placed. After that reinstall the SD card into your K-x Hold down the +/- Button next to the On/Off switch, Turn the On/Off switch while holding the Button down and you will see the screen as shown on Rice's site : RiceHigh's Pentax Blog: K-x Debug Mode Tutorial - AF Adjustment

Hope this makes it clear.

Mark

Attached Images
 

Last edited by popellis; 04-24-2012 at 04:58 PM.
04-24-2012, 11:03 PM   #5
Senior Member




Join Date: Jul 2011
Location: Mississippi
Photos: Gallery | Albums
Posts: 282
Original Poster
I'm telling you.......I've been to that site.........doesn't work!!!!!!!!!
04-24-2012, 11:17 PM   #6
Senior Member




Join Date: Jul 2011
Location: Mississippi
Photos: Gallery | Albums
Posts: 282
Original Poster
Figured it out............there was a hidden .txt file extension that had to be got rid of to work!!!!


My Pentax-A 50 f1.4 is now very much usable and sharp at it's lowest f-stop!!!!! This works for manual focus lenses using the focus confirmation light/beep!!!!!

Last edited by nms_photog; 04-24-2012 at 11:47 PM.
04-26-2012, 04:12 PM   #7
Senior Member




Join Date: Jul 2011
Location: Mississippi
Photos: Gallery | Albums
Posts: 282
Original Poster
It took a +160 adjustment to bring things back in-line...........tested on all lenses, and every single one is more accurate, whether it's my manual focus using confirmation beep/catch-in-focus, or my auto focus lenses!!!!!!
04-26-2012, 05:45 PM   #8
Senior Member




Join Date: May 2010
Location: Montreal
Posts: 197
My K-x initialy required a big adjustment too, around +130.
But after a year or so in use, the recorded images started to be tilted 1-2 degrees
so I suspected a loose sensor mounting / SR mechanism / ?? problem.

Once back from warranty repair by Pentax Canada,
it required much less to fine tune the front/back focus,
around +30 or so.


Check if your horizon isn't level too,
set the camera on a level table, notice if playback image
isn't level with the one taken thru the viewfinder.

04-26-2012, 11:40 PM   #9
Senior Member




Join Date: Jul 2011
Location: Mississippi
Photos: Gallery | Albums
Posts: 282
Original Poster
Nah, never have had a problem with the horizon, but thanks for the heads up!!!
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, dslr, photography
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
k-7 debug mode - how to enter Nass Pentax DSLR Discussion 17 01-17-2015 04:56 PM
Pentax k-5 Debug mode eigelb Pentax K-5 38 06-09-2014 01:58 AM
K 10 stuck on debug mode graveyardeyes Troubleshooting and Beginner Help 4 08-15-2011 12:09 PM
Debug Mode a johnson Pentax DSLR Discussion 7 08-15-2011 07:17 AM
K-x debug mode w/pics please mlatour Troubleshooting and Beginner Help 9 01-26-2011 11:26 AM



All times are GMT -7. The time now is 06:26 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top