Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
06-18-2013, 04:26 PM   #1
Inactive Account




Join Date: Mar 2011
Location: San Francisco Bay Area
Posts: 2
K100 shutter reease


I have a K100 ,,I suddenly cannot get my shutter release to work. I can get a cable release and activate the shutter release that way but not by the button. I have tried to reset to factory settings to no avail... There is no aperture ring on this camera. Do any of you have an idea of what to do here? Thanks to all for your feedback. I see that this is a pretty frequent issue with this camera for several years now..Hoping for a fix. Thanks !JWOBEAR

06-19-2013, 01:14 PM   #2
Site Supporter
slip's Avatar

Join Date: Oct 2006
Location: 2 hours north of toronto ontario canada
Photos: Gallery | Albums
Posts: 3,515
QuoteOriginally posted by jwobear Quote
I have a K100 ,,I suddenly cannot get my shutter release to work. I can get a cable release and activate the shutter release that way but not by the button. I have tried to reset to factory settings to no avail... There is no aperture ring on this camera. Do any of you have an idea of what to do here? Thanks to all for your feedback. I see that this is a pretty frequent issue with this camera for several years now..Hoping for a fix. Thanks !JWOBEAR
try doing a firmware update if it isn't current. otherwise you might think about upgrading as getting it fixed will be worth more then the camera
I bought a kx for $200 mint so there are some good deals around

good luck

randy
06-20-2013, 09:56 AM   #3
Inactive Account




Join Date: Mar 2011
Location: San Francisco Bay Area
Posts: 2
Original Poster
QuoteOriginally posted by slip Quote
try doing a firmware update if it isn't current. otherwise you might think about upgrading as getting it fixed will be worth more then the camera
I bought a kx for $200 mint so there are some good deals around

good luck

randy
Thanks Randy....I will try the firmware update. I appreciate the feedback. JWOBEAR
06-21-2013, 05:00 AM   #4
Veteran Member




Join Date: Sep 2006
Location: WV
Posts: 1,484
I had a similar problem with my K100D. Sometimes the shutter would fire, sometimes not when pressing the shutter button. But the shutter fired consistently when using the cabled remote. So I took the corner of a sheet of paper, inserted it in the gap between the shutter button and the housing, and worked the paper around the button a few times. That did the trick, at least so far.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, dslr, k100, photography, release, shutter, thanks
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yashica Mat - Shutter is dead (a piece broke :( ) Where to buy a new shutter unit ? aurele Troubleshooting and Beginner Help 7 06-01-2013 06:41 AM
Leaf shutter vs Electronic shutter? Ishpuini Pentax Q 8 11-14-2012 04:33 PM
Kx vs. K100 psoo Pentax DSLR Discussion 12 03-13-2012 10:30 AM
K100 Firmware Update Polly Visitors' Center 2 02-05-2012 09:09 PM
Pentax k100 Asahi 50mm lens Pdean44 Troubleshooting and Beginner Help 12 11-25-2011 03:20 PM



All times are GMT -7. The time now is 01:22 PM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top