Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
01-16-2007, 07:00 PM   #1
Junior Member




Join Date: Jan 2007
Location: Philadelphia, PA
Posts: 30
Have I got a problem here?

Just got my Sigma 50-500 "Bigma." and it is!! Attached it to the k100D I got at Christmas. Followed all instructions in the manual for doing so. there is noticeable "play," about 1/16" on a rotational axis between lens and camera body. E.g., if body were a steering wheel, and lens the steering column, if I hold firm on either the body or the lens, I can displace the contact between the two about 1/16" or so.

Have I got a problem here?

thanks for any help you might give,

tony

01-16-2007, 07:27 PM   #2
Inactive Account




Join Date: Dec 2006
Location: Winter Springs, FL
Photos: Gallery
Posts: 141
What you have is a non Pentax lens that has not been manufactured to the same quality standards as the camera body. You could probably send it back to Sigma and they may or may not be able to do anything to improve the fit. I sorta doubt they could do anything. However, in all likelyhood, you will be ok, but I would strongly recommend that you always support the lens and camera in such a way as to preclude any undue stress on the camera mount plate. Never ever mount the camera on a tripod, always mount the lens on the tripod. I also would not recommend carrying the camera with lens attached and hanging ftom the camera neck strap. You are asking for trouble!

Walt
01-16-2007, 08:26 PM   #3
Junior Member




Join Date: Jan 2007
Location: Philadelphia, PA
Posts: 30
Original Poster
Hi Walt,

thank you for your reply. Heavy as that damn thing, I eagerly await my monopod, and, yes, will mount the lens to it on Sigma's thoughtfully provided mount.

take care,

tony
01-17-2007, 07:18 AM   #4
roy
Inactive Account
roy's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: D/FW area, Tx.
Photos: Gallery
Posts: 1,712
i'd at least call sigma. this is not right and is the first i've heard of it. the 1st.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
body, camera, dslr, lens, photography
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is this a front focusing camera problem or lens problem? Lens tests Metalwizards Pentax K-r 15 03-06-2011 01:24 AM
K-5 battery problem? camera problem? user problem? imtheguy Pentax K-5 39 11-03-2010 06:02 PM
Problem with my LX Art Vandelay II Pentax Film SLR Discussion 27 12-18-2009 04:50 PM
Anyone have this problem? dankuno Pentax DSLR Discussion 9 12-10-2009 08:00 AM
Card read problem K20d. Have you had this problem? rsi1986 Pentax DSLR Discussion 8 12-27-2008 05:25 AM



All times are GMT -7. The time now is 01:52 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top