Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
04-22-2008, 11:11 AM   #16
Veteran Member




Join Date: Sep 2006
Location: Virginia Beach VA USA
Photos: Gallery
Posts: 1,364
Seems we have a wide sample variance here.

04-22-2008, 12:56 PM   #17
Forum Member




Join Date: Feb 2008
Location: Canada
Posts: 78
Original Poster
QuoteOriginally posted by roscot Quote
If you use a sync cord with studio flashes, you can sync at 1/180. The issue is when using the radio slaves.
Read carefully my posts... I did use a sync cord when I performed the test and plugged in the sync plug of the camera... and couldn'T sync at more than 1/125s... Exact same strobes and sync cord on a D200 got 1/250s...

And this is an issue with the K20D... not the K10D, my previous K10D performed very well at 1/180s.
04-22-2008, 01:38 PM   #18
Forum Member




Join Date: Feb 2008
Location: Canada
Posts: 78
Original Poster
Just a recap...

K20D:

Wireless trigger : 1/100s
Sync Cord (camera body plug) : 1/125s

D200:

Wireless trigger : 1/250s
Sync Cord : 1/250s

This test was performed with the exact same strobes, exact same sync cable and exact same wireless trigger.

Before, I never had issues with the K10D the sync speed was 1/180s and on the *ist DS 1/160s

1/100s isn't such a big deal, but when you try to add some movement, then it can become an issue...
04-22-2008, 01:55 PM   #19
New Member




Join Date: Apr 2008
Location: Viseu, Portugal
Posts: 20
The thing here is that some people are reporting the same problem with the K10D...so could this be the result of a bad combination of camera/strobes/triggers and not the camera itself? I find it hard to believe that Pentax is announcing a value that ends up not being true. And as someone said, the shutter in both cameras seem to be the same.

04-25-2008, 11:09 AM   #20
Forum Member




Join Date: Feb 2008
Location: Canada
Posts: 78
Original Poster
Well I did some more tests at my local camera store and we found out something even more disturbing with my camera, we did the test with a diffrent K20D and there was no problems with it. My shutter doesn't always have the same speed.

With the exact same settings (i.e. f9.0 1/100s) and same lighting setup... well I doN't get the same exposures, some are darker, wayyyyyy darker, lighter.... out of 10 shots 6 were "normal" and 4 were all over the place. The camera was set in manual mode...

3 Pentax cameras in 5 years... 3 strikes they're out! I just lost any little confidence I had in their products
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, dslr, k20d, pentax, photography, shutter, sync
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K7 Sync Speed brofkand Pentax DSLR Discussion 21 01-05-2010 04:37 AM
k20d high speed flash sync gybp Pentax DSLR Discussion 11 12-03-2009 12:10 PM
K20D High Speed Shutter Flash Sync ?? WalterGA Pentax DSLR Discussion 7 11-04-2009 10:23 AM
high speed sync MGV Pentax Camera and Field Accessories 1 10-23-2009 11:44 PM
K20D High Speed Sync Question thomps6s Pentax DSLR Discussion 15 12-03-2008 09:48 PM



All times are GMT -7. The time now is 12:55 PM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top