Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
05-06-2008, 05:43 PM   #91
Veteran Member
borno's Avatar

Join Date: Nov 2006
Location: md-usa
Photos: Gallery | Albums
Posts: 2,580
my k10d was serviced in dec. and says rev. 1.2 (whatever all that means)

05-06-2008, 06:20 PM   #92
Forum Member
Kentax's Avatar

Join Date: Dec 2007
Location: CA
Photos: Gallery
Posts: 98
any update on this process? I have revision 2.1 with a manufacture date of 20070803. I have the DA21 and got the focusing searching issue. How do i proceed with this process and have them give me revision 8.1?
05-06-2008, 06:38 PM   #93
Junior Member




Join Date: Apr 2008
Location: Australia
Posts: 39
Whats so good about rev. 8.1 or more? I havn't checked what version my K10D is. Cna you check with the pentax photo browser? it has loads of info
05-06-2008, 10:22 PM   #94
New Member




Join Date: May 2008
Location: New Orleans
Posts: 1
I just my K10D in for servicing because 1) The date was stuck on Jan 1, 2052 @ 12:00:00AM and could always revert to this even if you changed it and 2) It was backfocusing, at least with my FA50 and FA35.

I sent my camera body in by itself and not any lenses and asked listed both issues. I got my camera back today, now with revision 8.1 and here's the work done:
  • Replacement of printed circuit boards and/or image sensor. Adjusted and calibrated all circuits for proper functioning.
  • Replacement or adjustment of electronic autofocus circuit including focus motor and encoder, CCD focus device, and laser alignment of mirrors.

Focusing is now MUCH improved, though after all that work, I have no idea if it's something from software, or all the adjustment, laser aligning and replacing of boards and motors. Probably the later...

On a fun side note, my camera, purchased in April 2007 now shows a 4-30-2008 manufacture date (about 3 days after they received my camera for repair) which I assume is coming off the new mainboard that was replaced inside.

05-07-2008, 12:10 AM   #95
Site Supporter
Ebbe S's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Copenhagen, Denmark
Photos: Gallery
Posts: 29
QuoteOriginally posted by benjikan Quote
Hello Ebbe;

No, I didn't send in any of my lenses only the K10D bodies. I will probably call Pentax on Wednesday or Thursday to see how they are progressing.

Ben
Thanks Ben

Good news. Do keep us updated on how things are progressing.

Ebbe
05-07-2008, 10:14 AM   #96
Forum Member
Kentax's Avatar

Join Date: Dec 2007
Location: CA
Photos: Gallery
Posts: 98
well i just sent in my k10d w/ da21, da70 and fa50 for ff/bk focusing issues as well as focusing hunt issues. Hope i get mine back in the same condition.
How well do they pkg the items when returned? Do they include everything sent? I placed all my lenses in their boxes and wish to keep them for future sales.
And lastly, whats the turn around time?
05-14-2008, 09:49 AM   #97
Inactive Account




Join Date: Mar 2008
Location: Burlington, Ontario
Photos: Gallery
Posts: 374
Just keeping this thread alive.....

Going on week three and my baby has yet to be returned to me....

I called early last week and they said it was on the bench and being worked on.... my suspicion is that they did find something wrong with my camera / flash and are in the midst of repairs.

D.
05-14-2008, 08:24 PM   #98
Veteran Member




Join Date: Aug 2007
Location: Georgia
Posts: 376
Sent mine in last week without lenses (asked the csr if i needed to send them and he said no)

This week they call and ask for my lenses so I go ahead and send along my 16-50 and 50-135 super insured to make sure it works well for both of them. Told me they won't get it until Monday because of routing.. I hope they take care of my babies :P

05-18-2008, 05:20 AM   #99
Pentaxian




Join Date: May 2007
Location: WW community of Pentax users
Photos: Gallery | Albums
Posts: 2,165
K10D still in for service

Some time ago, I noticed a problem with my DA* 16-50 (see https://www.pentaxforums.com/forums/pentax-slr-lens-discussion/21436-af-won-t...asionally.html).
I send both K10D & lens to Pentax Belgium, as requested by them. That was end of april. This week I learned that the items were now at Pentax Germany awaiting arrival of a part from Japan, expected beginning of june.
I hope to see them back before my holliday, and "cured".
Then I can see about the Model Revision.
05-21-2008, 12:39 PM   #100
Forum Member
Kentax's Avatar

Join Date: Dec 2007
Location: CA
Photos: Gallery
Posts: 98
well just check the status and they've sent it back out to me today via ups. so about 2 wks at pentax. cant wait to get it back!
05-21-2008, 04:53 PM   #101
Inactive Account




Join Date: Mar 2008
Location: Burlington, Ontario
Photos: Gallery
Posts: 374
Still nothing here.

Going on Three weeks.....

Starting to think there was something wrong with it.

I sent in my body (K10D) and my flash (540)

It will be interesting to see what the repair list will be.

D.
05-21-2008, 06:08 PM   #102
Veteran Member
vievetrick's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Easthampton - Massachusetts - USA
Photos: Gallery
Posts: 5,175
Interesting Gadget guy I sent mine as well. 540 was stuck on K10. my issues are here https://www.pentaxforums.com/forums/everything-else/27354-precision-camera-en...rs-update.html and here https://www.pentaxforums.com/forums/everything-else/27971-day-14-no-k10.html hope yours is back soon.
05-21-2008, 06:11 PM   #103
Pentaxian
jgredline's Avatar

Join Date: Oct 2007
Location: LosAngeles, Ca.
Photos: Albums
Posts: 10,587
Am I reading right. Did not the guy who invented photo me say those 2.1 and 8.1 etc do not really mean what we think they mean? Can someone clarify?
05-21-2008, 06:47 PM   #104
Inactive Account




Join Date: Mar 2008
Location: Burlington, Ontario
Photos: Gallery
Posts: 374
I am wondeing if the flash is what is delaying things?

My complaint with the cam/flash is that my shots were very under exposed even when using the flash.

I felt the flash was not putting out proper light for my shots...


I wonder if they are doing something with the flash while they have it aout the pin

D.
05-21-2008, 08:56 PM   #105
Forum Member




Join Date: Mar 2007
Location: Beijing, China
Posts: 58
I had sent my K10D along with four of my lenses to the local Pentax service for AF calibration in March. But I sold the K10D not too long afterwards and upgraded to the K20D. Last night I went back and used PhotoMe to check the PEF image taken with the K10D and noticed the model revision had changed from 1.2 to 8.2 after the service trip. Service people didn't mention any hardward part change so my guess is that 8.2 is some kind of firmware not upgradable by the user, perhaps some kind of DSP reprogramming only performed by service staff?

Peter
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, canada, dslr, model, pentax, photography, revision, support
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K10D needs some software update mseremet Ask B&H Photo! 2 05-27-2010 12:12 PM
There are some information that K10D with revision 2.1 and higher has lower noise ogl Pentax DSLR Discussion 86 04-25-2008 04:24 PM
K10D update and Model Revision 8.1 Anyone in Australia had it done? PentaxKangaroo Pentax DSLR Discussion 0 04-23-2008 02:47 AM
is k10d the right update for me?!?! florin Pentax DSLR Discussion 8 02-24-2008 10:14 AM
K10D OFFICIAL update BrendanPK Pentax News and Rumors 13 11-04-2007 02:23 AM



All times are GMT -7. The time now is 11:45 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top