Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
06-30-2008, 03:10 PM   #16
Veteran Member
rfortson's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Houston TX
Photos: Gallery
Posts: 2,129
I haven't noticed that with my K20D, and I've upgraded the firmware. I'm happy with my 16-50, 50-135 and 200.

It does sound like you've got a camera body problem, though.

06-30-2008, 08:54 PM   #17
Pentaxian




Join Date: Dec 2006
Location: Switzerland
Photos: Gallery
Posts: 1,294
Original Poster
Thank you Russ

Good to know the problem is limited to my K20D (and not due to a firmware bug)
07-01-2008, 07:02 PM   #18
Veteran Member




Join Date: Nov 2006
Location: Sydney, Australia
Photos: Gallery
Posts: 593
QuoteOriginally posted by Sondek Quote
-- Moderator edit --

Unprovoked personal attacks like that are certainly not acceptable here!!
Who is this directed to?
07-18-2008, 04:39 AM   #19
Pentaxian




Join Date: Dec 2006
Location: Switzerland
Photos: Gallery
Posts: 1,294
Original Poster
Good news, I just got a call from my shop, the K20D is back from Pentax Service. I will pick it up this afternoon and see if the problem is fixed. From the list of what Pentax Service has done on the K20D, I must say that I have my doubts that the problem is fixed:

- repaired and ajusted SR button (did not know that this button was faulty, and neither that there is something to adjust about it)

- reprogrammed the full camera from scratch with latest service program (I suppose they mean firmware)

- recalibrated the AF

- cleaning

- general checks

For me, when the AF goes into the wrong direction and stops with blinking AF indicator, it is not just a matter of recalibration.

But well, I will check in the shop if the problem is fixed. If it is not fixed, I will check how another K20D in the shop behaves in the same conditions.

The other real good news is that the Zeiss Makro-Planar T* 2/100 I ordered two months ago, arrived in the shop today and is waiting.

Hopefully I will be able to make the first test shots this evening.

07-18-2008, 07:55 AM   #20
Pentaxian




Join Date: Dec 2006
Location: Switzerland
Photos: Gallery
Posts: 1,294
Original Poster
Well, the AF of the K20D is fixed.

But the Zeiss 100/2 is faulty. The aperture is stucked fully open...
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
af, bit, camera, dslr, indicator, k10d, k20d, lens, lenses, photography, position, sdm, sdm lenses
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
645D, K-m2 and NEW LENSES DA*10-16/4 SDM, DA*20/2 SDM, DA*28/2 SDM ogl Pentax News and Rumors 165 08-11-2010 03:26 AM
Uh oh, I think my 17-70mm SDM is having problems Big G Pentax SLR Lens Discussion 30 02-17-2010 02:23 PM
More SDM problems PentaxPoke Pentax SLR Lens Discussion 128 02-08-2010 06:22 AM
Is there alot of problems with the SDM AF motor? NorthPentax Pentax SLR Lens Discussion 9 01-30-2009 12:29 PM
Which would you choose? SDM Lenses or K20D dancel Pentax SLR Lens Discussion 22 02-19-2008 04:01 PM



All times are GMT -7. The time now is 11:42 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top